Muş Valiliği Gençlik Merkezinin gönüllülerinden depremzede çocuklara sosyal destek

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesine giden Muş'lu genç gönüllüler çadır kentlerde kalan çocuklar için sosyal etkinlikler düzenledi.

mus ekibi depremzede cocuklarla habermeydan

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremlerinden sonra Muş Valisi İlker Gündüzöz, Kahramanmaraş Nurhak ilçe koordinatörü olarak görevlendirildi. Gündüzöz Nurhak ilçesindeki temel ihtiyaçların yanı sıra çadır kentlerde konaklayan depremzede çocukların moral motivasyonunu yükseltmek amacıyla sosyal etkinlikler düzenlenmesini sağlıyor.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki gençlik merkezi liderleri, depremden etkilenen çocuklar için etkinlikler düzenliyor. Depremzede çocuklarla oyunlar oynayan gençler, yüzlerini boyayıp oyuncaklar hediye ettikleri çocukların depremin psikolojisinden uzaklaşmalarını sağlamaya çalışıyor.

Gönüllü gençlerden Mert Kayadelen, “Buraya Muş Valiliği Gençlik Merkezinin genç gönüllüleri olarak geldik. Çocuklarımızı geçici olarak mutlu etmeyi sağladık. Çocuklarımızla oyunlar oynadık, onlarla resim yaptık ve çok güzel vakit geçirdik. Elimizden geldiğince ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Oyuncaklar getirdik onlara. Maalesef çocuklarımız üzgün. Elimizden geldiğince hep beraber vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Hem gençlerle hem yaşlılarımızla hem de çocuklarla güzel vakit geçirmeye çalışıyoruz. Çocukların gönlüne dokunup, onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Psikolojilerine destek oluyoruz. Gayet güzel bir gün geçirdik” ifadelerini kullandı.

Çadırda geçici olarak barınan depremzede vatandaşlardan Hanım Yılmaz ise “Muş Valiliği Gençlik Merkezinden gelen gençler bize yardımcı oluyorlar, çocuklarla oyunlar oynuyorlar. Çocuklarımız için iyi oluyor. Çocuklarımıza oyuncaklar getirdiler. Çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Exit mobile version