Muş Ovası’nı kardelenler süslemeye başladı

Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte bahar mevsiminin müjdecileri arasında sayılan kardelen çiçekleri, Muş'ta karların erimeye başlamasıyla birlikte Muş Ovası’nı süslemeye başladı.

Mus Ovasini kardelenler suslemeye basladi Habermeydan

Muş Ovası’nı kardelenler süslemeye başladı.

Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte bahar mevsiminin müjdecileri arasında sayılan kardelen çiçekleri, Muş’ta karların erimeye başlamasıyla birlikte Muş Ovası’nı süslemeye başladı.

Kış mevsiminin çok sert ve çetin geçtiği Muş’ta havaların ısınmaya başlaması ile birlikte toplumda baharın müjdecisi olarak bilinen kardelenler çiçek açmaya başladı. Yılın ilk çiçeği olan ve Muş dağlarındaki beyaz kar örtüsünün oluşturduğu renk cümbüşü ile birleşince ortaya çıkan müthiş manzarayı sunan kardelenlerin eşsiz güzelliği görenleri büyülüyor. Muş Ovası’nı adeta beyaz örtü gibi kaplayan kardelenler, çevredeki vatandaşların ilgi odağı oldu. Muş merkeze bağlı Çöğürlü köyünde havaların ısınmasıyla filizlenen yılın ilk çiçeği olan kardelenler, karlı dağlara karşı eşsiz bir manzara oluşturdu.

Kardelen çiçeklerinin baharın müjdecisi olduğunu söyleyen vatandaşlardan Mahmut Saçan, “Havaların ısınması ile birlikte kardelen çiçekleri açtı. Bizde bu güzelliğin keyfini çıkarmak için Mongok Bağlarına geldik. Gayet güzel bir manzara var. Güzel havanın tadını çıkarıyoruz” dedi.

Kardelen çiçeklerinin açmasıyla Muş Ovası’nın beyaz örtü ile kaplandığını ifade eden Enes Taşçı ise “Havaların ısınması ile birlikte kardelen açtı. Bizde arkadaşlarla birlikte bu güzel havanın tadını çıkarmak için buraya geldik. Mongok Bağlarında güzel manzara var. Geldik gördük ve fotoğraf çektik” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version