Muş halk eğitim merkezinde geleceğin aşçıları yetişiyor!

Muş Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen aşçılık kursuna katılan kadınlar, her gün 4 kişiye Türk mutfağına özgü iftar yemeği hazırlıyor.

mus halk egitim merkezinde gelecegin ascilari yetisiyor habermeydan

Muş halk eğitim merkezinde geleceğin aşçıları yetişiyor!

Muş Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen aşçılık kursuna katılan kadınlar, her gün 4 kişiye Türk mutfağına özgü iftar yemeği hazırlıyor.

Usta Öğretici Ayten Aslan yaptığı açıklamada, kurs süresince kursiyerlerin hem aşçılık mesleği hem de mutfakla ilgili teknik bilgileri öğrendiklerini söyledi.

Kursiyerlerin mutfak kültürü ile alakalı uygulamalı eğitim aldığını belirten Aslan, “Ramazan dolasıyla burada imece usulü ile evlerine götürmek için Mardin, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır ve Muş yörelerine ait, içli köfte, zeytinyağlı sarma, mantı gibi yemekler yapıyoruz. Bunlar Türk kültüründe olan yemeklerimiz. Kursta 20 kadın yer alıyor. Evlerinden getirdikleri malzemelerle günde 4 kişiye iftar yemeği hazırlıyoruz. Kadınlar alacakları sertifika ile kendilerine iş istihdamı sağlama fırsatı da buluyor.” ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden 3 çocuk annesi Seval Şahutoğlu da Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Hatay Antakya’dan Muş’a geldiğini anlatarak, “Buraya geldikten sonra sıkıldım. Halk Eğitimi Merkezindeki aşçılık kursuna katıldım. Yaşadığım deprem stresini burada yaptığımız yöresel yemeklerle atıyoruz. Çok güzel bir ortamımız var. Kursa meslek sahibi olmak için katıldım. İftar soframızı süslemek amacıyla içli köfte, mantı, sarma gibi değişik yöresel yemekler yapıyoruz.” diye konuştu.

Exit mobile version