Muş Adil Yazar İlkokulundan depremzede çocuklar için anlamlı etkinlik

Muş Adil Yazar İlkokulunda öğretmen ve öğrencilerin öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında toplanan oyuncaklar deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırıldı.

Mus Adil Yazar Ilkokulundan depremzede cocuklar icin anlamli etkinlik Habermeydan

Muş Adil Yazar İlkokulundan depremzede çocuklar için anlamlı etkinlik.

Muş Adil Yazar İlkokulunda öğretmen ve öğrencilerin öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında toplanan oyuncaklar deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırıldı.

Muş İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların yaralarının sarılması için devlet ve millet olarak el ele, omuz omuza vererek çalıştıklarını söyledi.

Herkesin kendi imkanları dahilinde depremzedelere yardım etmeye çalıştığını aktaran Kıvanç, şöyle konuştu:

“Çocukları bu travmadan çıkarabilmenin yolu oyun ve oyuncaklardı. Biz de öğrenci ve öğretmenlerimizin öncülüğünde oyuncak seferberliği başlattık. Öğrencilerimiz aynı zamanda kumbaralarındaki harçlıklarıyla kardeş bildikleri akranlarına bayramlıklar aldılar. Öğrencilerimizin yardımlaşma ve dayanışma duygularını ortaya koymak, empati yapmalarını sağlamak, depremzede çocukların yanında olduklarını göstermek için başlattığımız kampanyaya ilgi yoğun oldu. Kısa sürede kolilerce oyuncak toplayıp ve bayramlıklar alarak Malatya’ya gönderdik.”

Oyuncakların ve diğer hediyelerin okul görevlileri tarafından depremzede çocuklara ve ailelere teslim edildiğini ifade eden Kıvanç, “Çocukların gözlerindeki mutluluk her şeye bedeldi. Bundan sonra da dayanışma içinde olacağız. Allah böyle felaketlerden ülkemizi, milletimizi esirgesin. Birliğimizi, yardımlaşmamızı yüceltsin.” dedi.

Exit mobile version