Muhittin Böcek, `İmamoğlu benden 15 milyon avro talep etti.` dedi,
Tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, savcılığa verdiği ifadede tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.
Böcek, 2024 yerel seçimleri öncesinde İmamoğlu ile İstanbul’da iki kez görüştüğünü öne sürerek, bu görüşmelerden birinde kendisinden yaklaşık 15 milyon avro tutarında maddi kaynak desteği talep edildiğini iddia etti. İmamoğlu’nun seçim kampanyası ve gelecekte planladığı cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Böcek, Antalya’nın bu süreçte önemli bir rol üstlenmesi gerektiğinin kendisine ifade edildiğini söyledi.
İfadesinde, talebin bir bölümünü karşılamak amacıyla yaklaşık 5 milyon avro temin etmeye çalıştığını anlatan Böcek, İstanbul’da gerçekleştirilen ikinci görüşmede ödeme için kullanılan bir şifreleme sistemi aracılığıyla para aktarımına yönelik girişimde bulunduğunu öne sürdü. Kalan kısmın ise daha sonra karşılanmasının planlandığını, ancak İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından bunun gerçekleşmediğini savundu.
Böcek ayrıca, İmamoğlu’nun zamanla CHP içinde belediye başkanlarının belirlenmesinde etkili, parti üstü bir siyasi güce dönüştüğünü düşündüğünü ifade ederek, belediyecilik faaliyetlerinin önüne siyasi hedeflerin geçirilmesinin hem CHP’ye hem de ülkeye zarar verdiğini ileri sürdü.
Söz konusu iddialara ilişkin Ekrem İmamoğlu cephesinden henüz bir açıklama yapılmadı.














