Muğla Köyceğiz’de sel felaketi: Seracılar tüm birikimlerini kaybetti

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Pınar Mahallesi’nde aşırı yağışların yol açtığı sel, taşan dere nedeniyle felakete dönüştü. Sera üreticileri, yıllardır emekle biriktirdikleri ürün ve gelirlerini sadece bir saat içinde tamamen kaybetti.

mugla sel habermeydan

Muğla Köyceğiz’de sel felaketi...

Muğla Köyceğiz’de sel felaketi…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Muğla için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısının ardından, Köyceğiz Pınar Mahallesi’nde aşırı yağışlar felakete dönüştü. Şiddetli sağanak sonucu dereler taşarken, seralar sel sularının altında kaldı ve bölge son 40 yılın en büyük su taşkınını yaşadı.

Pınar Mahalle Muhtarı Ömer Ali Kanat, “Burada uzun zamandır böyle bir afet yaşamadık. Jandarma ve Çakal derelerinin taşması sonucu yollarımız, evlerimiz ve tarım alanlarımız büyük zarar gördü. Keçiler telef oldu, evler su bastı. Ortada ciddi bir hasar var. Şu anda sahada hasar tespit çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Üretici Metin Karabulut ise, “Domates ve çilek seramız tam hasat zamanındaydı. Bir buçuk dönüm domates, bir buçuk dönüm çilek tamamen yok oldu. Yaklaşık 25-30 senedir böyle bir sel görmedik. Zararımız tahmini 5 milyon TL’yi buluyor. Seramız, ürünümüz ve yılların emeği bir saatte gitti. Devletimizden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Felaket, hem üreticileri hem de bölge halkını derinden etkiledi ve acil destek ihtiyacını ortaya koydu.

Exit mobile version