MİT’ten Sincar’da nokta operasyon: PKK’nın istihbarat yöneticisi etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da gerçekleştirdiği operasyonla terör örgütü PKK'nın sözde istihbarat yöneticisi Fatma Onur etkisiz hale getirildi.

nokta operasyon habermeydan

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK’nın sözde istihbarat yöneticisi Fatma Onur’u, Irak’ın kuzeyindeki Sincar’da yapılan operasyonla etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından gelen bilgiye göre, 1990’lı senelerde örgüte İngiltere’den dahil olan Onur, örgütün silahlı kanadı içerisinde uzun seneler faaliyet gösterdi.

Örgütün istihbarat yapılanması “NLP” de 2016 senesinde sorumlu rütbeye getirilen Onur, örgüt mensuplarını istihbarat konusunda eğitti.

Irak ve Suriye’de örgütün sözde istihbarat sorumluları içerisinde bulunan Onur, özellikle Irak’ın Süleymaniye bölgesi ve kırsalında güvenlik güçlerine karşı çok fazla terörist eylemden sorumluydu.

“Kinda Maraş” kod adlı Onur’un eylemlerinin deşifresi için ayrıntılı çalışma yürüten MİT, teröristin Kandil’den gizli görevle Sincar’a yollandığını, burada istihbari faaliyetlerini gizlemek için sözde finans sorumluluğu yaptığını belirledi.

Operasyon için harekete geçen MİT, Sincar’da düzenlediği nokta operasyonla Onur’u etkisiz hale getirdi.

Exit mobile version