Milli Savunma Bakanı Güler: Daha güçlü Türkiye için gayret göstermeye devam edeceğiz

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Millî Savunma Bakanlığında tören düzenlendi. Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, törende önemli açıklamalarda bulundu.

Daha guclu Turkiye icin gayret gostermeye devam edecegiz habermeydan

Milli Savunma Bakanı Güler: Daha güçlü Türkiye için gayret göstermeye devam edeceğiz.

Milli Savunma Bakanlığı, ’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü nedeniyle bakanlık karargahındaki Atatürk Kültür Sitesi’nde şehitleri anma programı düzenledi.

Törende konuşma yapan Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler de konuşmasının başında şehit ailelerini selamlayarak şunları söyledi:

“Bu anlamlı gün vesileyle, her karışı şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulması uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyor, şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakâr ailelerine sizlerin şahsında saygılarımı sunuyor, selamlarımı gönderiyorum.

Şüphesiz ki bu topraklarda millî ve manevi değerlerimizi korumak uğruna ortaya konulan kahramanlık ve fedakârlıklar, asil milletimizin gönlünde ve hafızasında sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu vesileyle Çanakkale’yi Türk tarihine altın harflerle yazdıran başta Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cevat Çobanlı’yı, Selahattin Adil Bey’i, Yüzbaşı Hafız Nazmi Bey’i, Ezineli Yahya Çavuş’u, Seyit Onbaşı’yı ve ismini sayamadığımız vatanın dört bir yanından cepheye koşarak üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan nice manevi mimarı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

TSK BİRBİRİNDEN KRİTİK GÖREVLERİ AYNI ANDA YERİNE GETİRİYOR

Cumhuriyetimizin ikinci asrına başladığımız bu tarihî dönemde, Çanakkale’de ortaya konan mücadele ruhundan aldığımız ilhamla ülkemizi daha güçlü ve aydınlık yarınlara ulaştırma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Tüm dünyada gerginliklerin tırmandığı, çatışmaların arttığı bir süreçte Türkiye olarak Karadeniz’den Afrika’ya, Orta Doğu’dan Kafkaslara kadar barış ve istikrarın hâkim olması için yoğun gayret sarf ediyoruz.

Bu dönemde ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen çok yönlü diplomasiyle küresel barış ve istikrarın sağlanmasında etkin bir aktör olmuş, müzakere masalarının ve dünya güvenlik mimarisinin vazgeçilmez bir üyesi haline gelmiştir. Ülkemizin böylesine önemli misyonlar üstlendiği bu süreçte Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de son bir asrın en yoğun, en etkili faaliyetlerini icra ederek birbirinden kritik görevleri aynı anda yerine getirmektedir.

Nitekim kahraman ordumuz, bir yandan hudutlarımızın güvenliğini sağlarken aynı zamanda yurt içinde ve sınır ötesinde de terörle mücadelede büyük başarılar kazanıyor, şanlı tarihine yaraşır destanlar yazıyor. Geçmişte yürütülen ‘sınırlı hedefli ve süreli’ operasyonların yerine bugün, terör tehdidinin kaynağında yok edilmesi stratejisi ile ‘sürekli ve kapsamlı’ operasyonlar gerçekleştirerek terör örgütlerine büyük darbeler vuruyoruz.

DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye; köklü tarihi ve devlet geleneği, stratejik konumu, büyük ve güçlü ordusu, her alanda sahip olduğu imkân ve yeteneklerle bölgesinde ve dünyada söz sahibi ülkelerden biridir. Özellikle son yıllarda, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu sayesinde çok daha gelişmiş; çok daha güçlü ve gıpta edilen bir ülke konumuna ulaştık. Ülkemizin şu ana kadar, her alanda elde ettiği bu başarıların korunması ve daha yüksek seviyelere çıkarılması temel önceliğimizdir.

Millî Savunma Bakanlığı olarak bizler de “Türkiye Yüzyılı” hedeflerimiz doğrultusunda daha büyük, daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için gayret göstermeye devam edeceğiz.

Bir kez daha ifade etmek isterim ki, başarıya ulaşma yolunda en büyük ilham kaynağımız, vatanı ve milleti için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz ve bu uğurda gazilik mertebesine ulaşan kahraman gazilerimizdir.

Asil milletimizin, söz konusu vatanı olduğunda her şeyden geçmeyi göze alabilen cesur ve yiğit evlatları var oldukça mukaddes vatanımız, ebediyen Türk yurdu olarak kalacaktır.

Exit mobile version