Milli Savunma Bakanı Akar, ABD’li mevkidaşıyla görüştü

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD'li mevkidaşı Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Akar görüşmede, terörle mücadele operasyonlarında tek hedefin teröristler olduğunu vurguladı. Görüşmeye dair Pentagon'dan yapılan duyuruda ise "Türkiye'nin Suriye'de düzenleyeceği yeni bir operasyona karşıyız" denildi.

bakan akar abdli mevkidasi habermeydan

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’li mevkidaşı Lloyd James Austin ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede, ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konuları konuşuldu.

BM ANTLAŞMASI’NIN 51. MADDESİNE ATIF

Görüşmede, Türkiye ve ABD’nin iki önemli müttefik olduğunun altını çizen Akar, terörle mücadele operasyonlarının Birleşmiş Milletler Antlaşması’nnın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları kapsamında gerçekleştirildiğini açıkladı.

“İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ” MESAJI

Terörle mücadelede iş birliği ve dayanışmanın bölgesel ve küresel barış ve güvenliğe katkı sağlayacağını belirten Milli Savunma Bakanı, bu kapsamda Türkiye’nin DAEŞ ve diğer tüm terör örgütlerine karşı iş birliğine hazır olduğunu açıkladı.

“OPERASYONLARDA TEK HEDEF TERÖRİSTLER”

Bakan Akar ayrıca, terörle mücadele operasyonlarında tek hedefin teröristler olduğunu, koalisyon güçlerine veya sivillere zarar verilmesinin imkanı olmadığına dikkat çekti.

PENTAGON: OPERASYONA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KARŞIYIZ

Hulusi Akar’ın ABD’li mevkidaşı Lloyd Austin’le görüşmesinden sonra ABD’den de açıklama yapıldı.

Açıklama Pentagon tarafından yazılı gerçekleşti.

Buna göre, ABD Savunma Bakanı Austin, Bakan Akar’a 13 Kasım İstiklal Caddesi ile Kilis ve Gaziantep’te gerçekleşen saldırılara dair taziyelerini iletti.

Austin, Suriye’de tansiyonun düşürülmesi çağrısı yaparken, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde düzenlenecek yeni operasyona güçlü bir şekilde karşı olduğunu açıkladı.

ABD’li bakan, askerlerinin yaşamını tehlikeye atan hava operasyonlarının durması gerektiğini belirtti.

Exit mobile version