MHP’li Kılıç’tan Yönter’in istifası iddialarına açıklama

Filiz Kılıç, İzzet Ulvi Yönter’in görevinden istifa etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

kilic habermeydan

MHP’li Kılıç’tan Yönter’in istifası iddialarına açıklama...

MHP’li Kılıç’tan Yönter’in istifası iddialarına açıklama…

Filiz Kılıç, İzzet Ulvi Yönter’in görevinden ayrılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, konunun abartılmaması gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Kılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde parlamento muhabirleriyle bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Kılıç, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter’in görevinden ayrılmasına ilişkin soruya, partide çalışmaların normal şekilde sürdüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Her şey normal. Biz partide çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu ilk defa olan bir olay değil. Bir genel başkan yardımcısı gider, bir başkası gelir. İzzet Ulvi Yönter de akademik kariyerine devam edebilmek için izin istemişti, genel başkanımız da bunu uygun gördü. Öyle çok abartılacak ya da farklı anlamlar çıkarılacak bir durum söz konusu değil.”

Öğretmenlik Mesleği Kanunu teklifi komisyonda

Kılıç, TBMM Başkanlığı’na 12 Mart’ta sundukları Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nda değişiklik öngören teklifin durumuna ilişkin de bilgi verdi.

Teklifin şu anda TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülmeyi beklediğini belirten Kılıç, düzenlemenin 2023, 2024 ve 2025 yıllarında öğretmenlerden gelen yoğun talepler doğrultusunda hazırlandığını söyledi.

Kılıç, “Genel başkanımız da daha önce yaptığı konuşmalarda 2023 ve 2024 yıllarında mağdur olan öğretmenlerle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Kendisiyle de görüşerek bu kanun teklifini hazırladık. Süreç işliyor, olumsuz bir durum yok. Şu an komisyonda bekliyor” dedi.

Özgür Özel’in ara seçim çağrısı

Kılıç, Özgür Özel’in ara seçim çağrısına ilişkin soruya ise seçim tartışmalarının gündemlerinde olmadığını belirterek şu değerlendirmede bulundu:

“Terörsüz Türkiye meselesi bizim birinci gündemimiz. Bu konu üzerinde gece gündüz çalışıyoruz. Genel başkanımız da bu konuda ciddi adımlar atıyor. Bizim önceliğimiz seçim değil.”

CHP’de 22 milletvekilinin istifa edebileceğine yönelik iddiaların sorulması üzerine Kılıç, “Özgür Bey 22 milletvekilini ikna edip istifa ettirebilecek mi? Şu anda CHP’nin kendi içinde farklı sorunları var. Biz de gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Açıkçası bunun çok mümkün olduğunu düşünmüyoruz ancak şu an bunları konuşmak için erken” ifadelerini kullandı.

“Terörsüz Türkiye” süreci

Kılıç ayrıca “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırılan sürece ilişkin olası yasal düzenlemelere de değindi.

Bu kapsamda oluşturulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun raporu doğrultusunda yapılabilecek düzenlemelere ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirten Kılıç, görüşmelerin hem kamuoyuna açık platformlarda hem de kulislerde devam ettiğini söyledi.

Kılıç, “Genel başkanımız uzun süredir sürecin hızlandırılması gerektiğini ifade ediyor. Biz de aynı kararlılıktayız. Bir an önce sonuç alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Exit mobile version