MHP lideri Devlet Bahçeli’den, gazeteciye: İşine bak hadi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soru soran gazeteciye ''İşine bak hadi'' diyerek azarladı.

devlet bahceliden gazeteciye tepki habermeydan

Meclis’teki grup toplantısı konuşması çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, kendisine Sinan Ateş sorusu soran gazeteciyi azarladı. Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’nun “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü adaylığına” ilişkin sorduğu soruya siz benim anlattıklarımı dinlememişsiniz yanıtını veren Bahçeli’ye daha sonra muhabir, “Sinan Ateş cinayetinde MHP’ye yönelik suçlamalar…” diye başlayan bir soru yöneltti. MHP lideri bu soru üzerine sinirlenerek “İşine bak, hadi” dedi. Devlet Bahçeli’nin yanındaki isimlerin ise gazetecilerin tuttuğu mikrofonları sert bir şekilde itmesi dikkat çekti.

MHP’li vekillerin müdahalesine maruz kalan gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, olay ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sahada çalışan bir gazeteciyim, dolayısıyla alışkınım aslında… Hatta itme pozisyonunda refleks olarak ben kendimi geriye doğru çektiğim için olayın fiziki şiddeti benim açımdan çok etkili olmadı. Orada sorudan duyulan bir rahatsızlık olduğu ne yazık ki görülüyor. Burada benim için üzücü olan nokta, asıl itme eylemini yapan kişinin milletvekili olması. Polis değil, korumalar değil. Bir milletvekilinin kendine böyle bir görev edinerek bir tutum almasından üzüntü duydum. Gazeteciliğin temel görevini her zaman soru sormak olarak tanımladım ben.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından o anların görüntüsünü paylaşarak, “Gazeteciler istediğiniz soruları soran kişiler değildir. Kamu adına soru soran gazetecilere, tahammül edilememesini, sözle azarlanmasını ve korumalar vasıtasıyla fiziksel müdahalede bulunulmasını kınıyoruz” notunu düştü.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kim korkar gazeteciden biliyor musunuz? Şaibeli işleri olan, kirli ilişkiler ağına bulaşan, yalanlarla insanları kandıranlar korkar. Görevini yaparak size akademisyen Sinan Ateş cinayetini soran kadın gazeteciye karşı nezaketsiz tavrınızın altında bu korkular mı var?” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version