Meteoroloji’den sağanak yağış ve çöl tozu uyarısı

Son hava durumu tahminlerine göre Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batı ve kuzey kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ülkemizi etkisi altına alan çöl tozu ise İç Anadolu ve Batı ile Orta Karadeniz bölgelerinde gözlemlenmeye devam ediyor.

col tozu habermeydan

Meteoroloji’den sağanak yağış ve çöl tozu uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu olduğu belirtiliyor. Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde toz taşınımı olabileceği uyarısı yapılıyor.

Hava sıcaklığının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında seyredeceği, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli olarak başlayıp öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden kuzeyli yönlerde hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor. Ancak İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40-70 km/saat) bekleniyor.

Özellikle İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli rüzgarların kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Toz taşınımının etkili olabileceği bölgelerde ise görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önem arz ediyor.

Exit mobile version