Meteoroloji’den hava tahmini geldi: Sıcaklıklar artacak, kar yağacak

Rize ve Artvin'de yağmur, Hakkari'de ise karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. Ayrıca, hava sıcaklıklarının ülke genelinde 2-6 derece arasında artması bekleniyor.

meteoroloji habermeydan 2

Meteoroloji’den hava tahmini geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 24 Mart hava durumu raporuna göre, Rize ve Artvin’de yağmur, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Hakkari’de karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bunun yanı sıra, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı öngörülüyor. Sabah saatlerinde batı kesimlerde yer yer pus ve sis beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklıklarının genel olarak 2-6 derece artması beklenirken, rüzgarın genellikle güneyli, Akdeniz Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Bölgelere göre hava durumu şu şekilde:

MARMARA BÖLGESİ:
Parçalı ve az bulutlu olacak. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

EGE BÖLGESİ:
Parçalı ve az bulutlu olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ:
Parçalı ve az bulutlu olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ:
Parçalı ve az bulutlu, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin ise çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ:
Parçalı ve az bulutlu olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ:
Parçalı ve çok bulutlu, Rize ve Artvin kıyılarının yağmurlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle çığ tehlikesi bulunan eğimli yamaçlarda dikkatli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ:
Parçalı ve çok bulutlu, Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ:
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Exit mobile version