Meteoroloji’den Düzce dahil 3 il için ‘sarı’ kod alarmı

Akşam saatlerinde Düzce’de gerçekleşecek sağanak yağışın, yarın akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Meteoroloji, bugün 3 şehire sarı kod uyarısında bulundu.

sagnak yagis habermeydan

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5,9 büyüklüğünde depremin yaşandığı Düzce için 5 günlük hava tahmin raporunu duyurdu.

Bugün havanın parçalı çok bulutlu olmasının beklendiği Düzce’de, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak olarak başlayacak yağışların, yarın gün boyu ve yer yer kuvvetli geçeceği düşünülüyor.

25 Kasım Cuma günü bölgede yağışların kuvvetli, Düzce genelinde yer yer çok kuvvetli olması tahmin ediliyor. 26 Kasım’da yağışların azalarak akşam saatlerine kadar süreceği, 27 Kasım Pazar günü bölgede parçalı bulutlu havanın etkili olacağı düşünülüyor.

Mevsim normallerinin üzerinde olan hava sıcaklıklarının, yarın gerçekleşecek yağışla azalması ve mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

Meteoroloji Antalya, Şanlıurfa ve Düzce için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Antalya şehir merkezi ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği düşünülüyor. Yağışlar, yarın gece saatlerine sürecek.

Yağışlar sebebiyle Düzce ve Antalya çevreleri için ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi sorunlara karşı tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Sarı kod, “Hava durumu potansiyel tehlikelidir anlamı taşır. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” anlamına geliyor.

Exit mobile version