Meteoroloji Sağanak Yağmur Uyarısı Yaptı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük raporunda, İstanbul'un da dahil olduğu pek çok il için sağanak yağmur uyarısı var.

ist yag

Her haftanın ilk gününde olduğu gibi, bu Pazartesi de Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hafta içi hava durumu tahmini kamuoyuyla paylaşıldı. Yayınlanan tahminlerde, İstanbul ve beraberinde pek çok ilin de hava muhalefeti yaşayacağı öngörüldü. Toplamda 23 ilde 5 gün içerisinde yağış olacağını belirten Meteoroloji yetkilileri, yağışların yaşanacağı illerde ikamet eden vatandaşları uyardı. Geçtiğimiz hafta da yağmur nedeniyle pek çok bölgede sel felaketinin yaşanması; ilerleyen günlerde bölge yetkililerinin de yağmur sebebiyle teyakkuza geçeceğini göstermekte.

Bu hafta için yapılan Meteoroloji Genel Müdürlüğü değerlendirmelerinde; sağanak yağışın belli bir bölgeyi kapsamadığı tahmin edildi. 23 ili kapsayan yağışlarda, hem doğu hem de batı kesimlerdeki illerin bulunduğu tespit edildi. Yağmurun esir alacağı iller arasında Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Burdur, Düzce, Bolu, Karabük ve Van illerinin altı özellikle çizilmekte. Bununla birlikte bölgesel yağışların da şehirleri etkileyebileceği konuşulmakta. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri de; bu hafta içerisindeki yağmurun etkisiyle zor anlar yaşayabilir.

İstanbul çevresi için uyarılan bölgeler ise; ağırlıklı olarak Avrupa Yakası ve çevresi oldu. Özellikle de bu bölgenin kuzey kesiminden yağmur bekleyen Meteoroloji Genel Müdürlüğü; bölgede yaşayan yurttaşları ve kamu kurumlarını konu hakkında uyardı. Bölgesel olarak birçok ilde yağış yaşanacağı öngörülmekte. İstanbul’un haricinde Çanakkale, Antalya ve Kütahya’nın da birkaç kesiminde sağanak yağış görülme ihtimali oldukça yüksek. Gök gürültülü ve sağanak yağışlı olması beklenen yerlerde; belediye ve valiliklerin tüm önlemleri alması için tahmin edilen tarih aralıkları da gönderildi.

İstanbul’da Yağmur Bugün Başlıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı beş günlük tahminlerde; İstanbul Avrupa Yakası’nı kapsayan sağanak yağış olasılığının Pazartesi (Bugün) görüleceği belirtildi. Bugün akşam saatlerinde gök gürültülü ve sağanak yağışlı bir hava olması beklenen bölgeler; İBB ve Valilik kararıyla tedbir alınan yerler oldular. Yağmur beklenen yerlerde; sel veya yıkım gibi durumların bekleneceği seviyede bir yağmur öngörülmemekte. Ancak bu yaz yaşanan sel felaketlerinin getirdiği önlem alma kabiliyeti, şehirdeki her iki yönetim kurumunu da tedbir almaya itti. Havanın gece saatlerinde 23 dereceye kadar inmesi, sabah itibarıyla da 32 dereceyi görmesi bekleniyor.

İstanbul’la birlikte; şehre yakın olan diğer illerde de sağanak yağışlar bugün başlıyor. Edirne, Kırklareli, Kocaeli gibi İstanbul’la mesafesi az olan noktalar; bugün itibarıyla yağmurun getireceği tehlikeler için hazırlık yapacak. Ege Bölgesi’nde ise Kütahya’nın kuzey kesimleri için tahmin edilen yağışların bugün itibarıyla gelmesi öngörülüyor. Doğu Akdeniz olarak tarif edilen Antalya’nın kuzeyi ve Burdur gibi bölgeler de, bu gece itibarıyla yağmurla karşılaşacak. Yağış tahmini yapılan diğer illerde ise; haftanın diğer günleri için yağmur ihtimali yüksek görülmekte.

Doğu Anadolu ve Karadeniz’de de bazı günlerde yağmurun farklı noktalara düşmesi beklenmekte. Ancak İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da yağmurun hafta boyunca görülmesine ihtimal verilmiyor. Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi illerde sıcaklığın 39-40 derece seviyesini test edeceği tahmin ediliyor.

Exit mobile version