Meteoroloji 45 kent için alarm verdi!

Meteoroloji'den uyarı geldi. "Çok kuvvetli yağış" radarın izlediği bir durum olarak belirdi ve İstanbul dahil 45 kent için sarı alarm verildi. Bu gece saatlerinden itibaren başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı için yetkililer uyarılarda bulundu. İşte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar için uyarı yapılan iller…

meteoroloji habermeydan

Meteoroloji 45 kent için alarm verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son değerlendirmelerine göre, ülkemizin genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Eskişehir, Sivas ve Van çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Edirne’nin güney, Balıkesir’in kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar yaşanabilir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Güneydoğu Anadolu’da ise toz taşınımı beklenmektedir.

45 kentte sarı alarm verilmiştir: Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce.

Marmara için “çok kuvvetli yağış” uyarısı yapılmıştır. Bu gece saatlerinden itibaren, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70 kg/m2) olması beklenmektedir. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugün akşam saatlerinden itibaren kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Edremit Körfezi’nde kuvvetli yağışların başlayacağını belirtti. Gece yarısından sonra Çanakkale, İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla’da çok kuvvetli gök gürültülü yağmurların görüleceğini söyledi. Yarın öğlen saatlerinde Antalya, Afyonkarahisar, Denizli ve Kütahya’da da kuvvetli yağış riski bulunmaktadır. Hafta başından itibaren sıcaklıkların yükselmeye başlayacağını da ekledi.

Exit mobile version