Mersin’de sahte doktor kısa sürede yakalandı

Bir yeni sahte doktor olayı ise Mersin'de yaşandı. M.K.U. isimli şahıs, hastane görevlilerine kendini anestezi doktoru olarak tanıttı.

mersinde sahte doktor habermeydan

En son Ayşe Özkiraz isimli kişi Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendini doktor olarak tanıtmış ve 1 yıl boyunca sahte doktorluk yaptığı ortaya çıkmıştı. Ardından benzer bir vaka Mersin’de yaşandı. Edinilen bilgiye göre M.K.U. isimli kişi, hastane görevlilerine kendini anestezi doktoru olarak tanıttı. Beyaz önlük giymek için çocuk yoğun bakım ünitesine giriş yapmaya çalışan şüpheli, güvenlik görevlileri tarafından fark edildi. Şüpheli şahsın doktor olmadığını anlayan güvenlik ekipleri, şahsı yakalayarak polise teslim etti.

Şahsın ifadesinde, Doktorluk mesleğini çok merak ettiği için böyle bir işe kalkıştığını söylediği öğrenilen M.K.U., KBB polikliniğinde muayene olabilmek için boş olan başka bir odadan doktor önlüğü aldığını ve bu önlükle kendisini KBB doktoruna doktor olarak tanıttığını itiraf etti. Aynı günün gece saatlerinde tekrar hastaneye gittiğini ileri süren M.K.U., Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi’nden giriş yapmaya çalıştığı sırada üzerindeki önlüğün içerisindeki takip cihazı alarmının çalması üzerine güvenlik görevlilerince yakalandığını, onlara da sağlık personeli olduğu, gündüz muayene olurken önlüklerin karıştığı ve önlüğü bırakmak için geldiği yalanını söylediğini anlattı. Önlüğü bıraktıktan sonra Çocuk Yoğun Bakım Servisi’ne gittiğini, bina girişinde kendisini “anestezi doktoru” olarak tanıttığı çalışanlardan önlük istediğini, temizlik görevlileriyle servise giriş yaptığı sırada doktor olmadığının anlaşılması üzerine güvenlik görevlileri tarafından yakalandığını belirtti.

 

Exit mobile version