Mersin’de 3 belediyeye operasyon: Vahap Seçer dahil 59 kişi gözaltında.
Mersin’de üç belediyeyi kapsayan soruşturma kapsamında sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in de aralarında bulunduğu 59 şüpheli gözaltına alındı.
Soruşturmanın odağında belediyelerdeki ihale ve doğrudan temin süreçlerine ilişkin incelemeler bulunuyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi açısından yapılan incelemelerde 13 ihale ve 63 doğrudan temin alımında toplam 330 milyon 945 bin liralık kamu zararı tespit edildiği bildirildi.
Belediye başkanları da gözaltına alındı
Operasyon kapsamında üç belediyenin başkanları hakkında da gözaltı işlemi uygulandı. Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonun ardından belediye binalarında ve şüphelilerin adreslerinde arama yapıldığı bildirildi.
Soruşturmanın adli süreci Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Gözaltına alınan kişiler hakkındaki işlemler devam ediyor.
Mezitli ve Yenişehir belediyelerine ilişkin rakamlar
Soruşturmayla ilgili ilk bilgilere göre Mezitli Belediyesi’nde 1 milyar 10 milyon 914 bin lira, Yenişehir Belediyesi’nde ise 105 milyon lira kamu zararı tespit edildiği öne sürüldü.
Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer hakkında ise belediyelere yönelik soruşturmadan ayrı olarak, husumetli olduğu kişilerin iş yerlerine silahlı saldırı düzenlettirdiği iddiasıyla “silahlı suç örgütü yöneticiliği” kapsamında ayrıca soruşturma yürütüldüğü belirtildi.
Söz konusu iddialar kapsamında saldırı düzenlendiği belirtilen yerler arasında Yeni Parti İl Başkanlığı binası ile Çağın Medya adlı medya kuruluşunun da bulunduğu aktarıldı.
Soruşturmanın kapsamı ve gözaltındaki şüphelilerin hukuki durumuna ilişkin yeni bilgilerin adli işlemlerin ilerlemesiyle netleşmesi bekleniyor.
