Meral Akşener’den Ekrem İmamoğlu’na Destek

Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı sonrası soluğu saraçhane'de alan Meral Akşener, açıklamalarda bulundu.

meral aksener sarachane habermeydan 1

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisi hakkında açılan davayla ilgili gün içinde yaptığı çağrıda herkesi Saraçhane’ye davet etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ağrıya yanıt verdi ve soluğu Saraçhane’de aldı. Sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşan Akşener, İmamoğlu’nu etiketleyerek, “Ankara’dan yola çıktım, Saraçhane’de görüşürüz” dedi.

Destek için toplanan vatandaşlara seslenen Meral Akşener, “Saraçhane, ne çektiniz be! Bundan yıllar önce okuduğu bir şiirle mahkum olan bir büyükşehir belediye başkanı vardı. Biz yuhlamayız, biz gereğini yaparız! O büyükşehir belediye başkanı, buradan sizlere seslenip demişti ki ‘bu şarkı burada bitmez’. Doğrudur, o şarkı orada bitmedi, bugün Meral Akşener olarak söz veriyorum, bu şarkı da burada bitmeyecek. İnsanlar korktuğu zaman zulüm yaparlar, haksızlık yaparlar. Bugün Ekrem kardeşim için verilen bu kararın arkasında bir büyük korku var. Ne olacak biliyor musunuz? Bugün bu kararı verenler siyah cübbelerini haksızlığa kılıf edenler, verdikleri kararın başında ‘Türk milleti adına’ diyecekler. Sandıkta gereğini yapacaksınız. Hem de o sandıkta hür iradenizle, helal oylarınızla, demokrasiyle diyeceksiniz ki ‘Hadi bakalım sizi gönderiyoruz’ diyeceksiniz. Korkunun ecele faydası yoktur diyeceksiniz. Asıl acı olanı bunları yaşayanların Ekrem başkanın sizin iradenizle, gücünüzle, millet iradesiyle seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına bir tiyatro neticesinde bu cezanın verilmesi. Benzer cezayı dün nasıl bu millet yırttıysa, bugün verilen o cezayı da yırtacaksınız. Sandıkta yırtacaksınız, demokrasi ile yırtacaksınız.” dedi.

Exit mobile version