Memleket Partisi ikinci tur kararını verdi: Tarafsız kalacak

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, 28 Mayıs'taki 2'nci tur seçimlerinde hangi Cumhurbaşkanı adayını destekleyeceği konusundaki kararını verdi. İnce başkanlığında toplanan MYK'den iki adayı desteklememe kararı çıktı.

Memleket Partisi ikinci tur karari habermeydan

Memleket Partisi ikinci tur kararını verdi: Tarafsız kalacak.

28 Mayıs ikinci tur seçimlerine sayılı gün kala siyasette hareketlilik sürüyor. Son olarak Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin 28 Mayıs’taki 2’nci tur seçimlerinde hangi Cumhurbaşkanı adayını destekleyeceği merak ediliyordu.

Memleket Partisi Merkez Yürütme Kurulu, başkan Muharrem İnce yönetiminde toplanmıştı. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu’na destek verilmesi ve tarafsız kalınması görüşlerinin tartışıldığı toplantıda, birçok il başkanının Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek olunması talebinde bulunduğu öğrenildi. İnce, adaylıktan çekilmesinin ardından herhangi bir ismi işaret etmemişti. Parti ikinci turda da bu tutumda devam etme kararı aldı. Karara ilişkin bir açıklama yapılmayacağı ifade edildi.

Öte yandan Memleket Partisi Kurucusu ve Parti Meclis Üyesi Ömer Özdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bunca hadiseden sonra kimse bize baskı yapmaya kalkmasın. Yeni bir açıklamaya lüzum yok. Sözümüzün arkasındayız. Ne Cumhur ne Millet Tek Yol Memleket diyor, kaldığımız yerden devam ediyoruz. Tarih bizi tartacaktır. Kimsenin haddine değildir yargılamak! Ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version