McDonald’s, Rusya’daki restoranları için alıcı buldu

Fast food devi McDonald's, küresel gelirinin yüzde 9'unu karşılayan Rusya pazarından çekiliyor. Buradaki işletmelerin yeni sahibi belli oldu.

McDonald's

Ünlü fast food şirketi McDonald’s, kısa bir süre önce Rusya pazarından çekileceğini açıklamıştı. 30 yıldır hizmet verdiği ülkeden ayrılmaya hazırlanan firma, mevcut restoranları için yeni bir alıcı arıyordu. Bugün yapılan açıklamaya göre şirket, tüm lokasyonları satın alacak birini buldu.

McDonald’s, Rus işletmeleri için Alexander Govor ile anlaştı

McDonald’s tarafından yapılan açıklamalara göre, Sibirya’da markanın 25 restoranı için lisans haklarını elinde taşıyan iş insanı Alexander Govor mevcut restoranların tamamını satın alacak. Bu lokasyonları yeni bir marka altında işletecek Govor, aynı zamanda halihazırda burada çalışan insanları en az iki yıl boyunca, aynı koşullar altında çalıştırmaya devam edecek. Ülkenin 45 bölgesinde çalışan kurumsal çalışanların maaşlarını, tedarikçi masraflarını ve kamu hizmetlerine karşı tüm mevcut yükümlülükleri finanse edecek.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi üzerine Mart ayında ülkedeki tüm lokasyonlarını geçici olarak kapatmaya karar veren McDonald’s, bu süre zarfında 55 milyon dolara yakın para kaybettiğini açıkladı. Çözümü restoranları satıp ülkeden tamamen ayrılmakta bulan şirket, şimdilik Alexander Govor ile yaptıkları anlaşmanın mali şartları ile alakalı bilgi vermedi. Önümüzdeki haftalarda resmiyet kazanacak anlaşma ile fast food devi 30 yıl boyunca çalıştığı ve küresel gelirinin yaklaşık yüzde 9’unu karşılayan ülkeyi komple terk etmiş olacak.

Fast food devi Rusya’da 850 şube açtı

McDonald’s, Rusya’da şimdiye kadar 850 şube açtı. Şirket bu restoranların yaklaşık yüzde 84’üne sahipken, geri kalan şubeler franchise sahipleri tarafından işletiliyordu.

Şirket CEO’su Chris Kempczinski, mevcut durumdan dolayı epey üzgün olduklarını kayıtlara geçti. Fakat Ukrayna‘daki savaşın yol açtığı insani krizi görmezden gelemeyeceklerini paylaştı.

Exit mobile version