MASAK incelemesinde ünlü isimlerin AHBAP bağışları ortaya çıktı! Toplam destek 14 milyon lirayı aştı

AHBAP Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bağış hareketleri de incelemeye alındı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporda, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çok sayıda sanat ve spor dünyasından ismin derneğe yaptığı bağışların toplamının 14 milyon lirayı aştığı tespit edildi.

chp haluk levent habermeydan

MASAK incelemesinde ünlü isimlerin AHBAP bağışları ortaya çıktı.

MASAK incelemesinde ünlü isimlerin AHBAP bağışları ortaya çıktı.

AHBAP Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bağış hareketleri de incelemeye alındı. Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) hazırladığı raporda, 2023 yılı ve sonrasında derneğin banka hesaplarına yapılan yüksek tutarlı para transferlerine yer verildi.

Rapora göre, sanatçılar, oyuncular, müzisyenler, medya mensupları, dijital içerik üreticileri ve iş insanları tarafından yapılan bağışların büyük bölümünün, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından “deprem yardımı”, “Hatay”, “deprem bölgesine yardım” ve “bağış” açıklamalarıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Bağışların kullanım süreci de inceleniyor

MASAK raporunda, bağışların işlem tarihleri ve açıklamalarının, destek veren kişilerin depremzedelere yardım amacıyla hareket ettiğini gösterdiği ifade edildi.

Öte yandan soruşturma kapsamında, söz konusu bağışların daha sonraki süreçte hangi kişi ve şirketlere aktarıldığı, açıklamalarda belirtilen amaçlar doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığı da savcılık tarafından araştırılıyor.

1 milyon lira bağış yapan isimler

Rapora göre, AHBAP Derneği’ne 1’er milyon lira bağış yapan isimler şunlar oldu:

Oyuncu Tolga Çevik’in ise derneğe 997 bin 650 lira bağış yaptığı tespit edildi.

Oyuncu ve sanatçılardan yüksek tutarlı destek

MASAK kayıtlarında yer alan diğer bağışlar ise şöyle sıralandı:

Raporda, Genco Erkal’ın bağış açıklamasında “Hatay’a okul yapımı için bağış”, Somer Sivrioğlu’nun işlem açıklamasında ise “Somer Sivrioğlu ve Sydneyli dostlar” ifadelerinin yer aldığı belirtildi. Savcılık, bu bağışların belirtilen amaçlar doğrultusunda kullanılıp kullanılmadığını da inceliyor.

250 bin ve 200 bin liralık bağışlar

Rapora göre;

250 bin lira bağış yapanlar:

200 bin lira bağış yapanlar:

Ayrıca Serap Engin adına yapılan 200 bin liralık transferde açıklama kısmında “Ferzan Özpetek” ifadesinin bulunduğu kaydedildi.

150 bin ve 100 bin liralık bağışlar

150 bin lira bağış yapan isimler:

100 bin lira bağış yapan isimler:

Soruşturma kapsamında savcılık, MASAK raporundaki para hareketleri ile bağışların kullanım sürecine ilişkin incelemelerini sürdürüyor. Raporda yer alan bağış kayıtlarının, destek veren kişilerin hukuki sorumluluğuna ilişkin tek başına bir değerlendirme niteliği taşımadığı, incelemenin bağışların akıbetine odaklandığı belirtiliyor.

Exit mobile version