Mansur Yavaş ön seçim kararını açıkladı!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) cumhurbaşkanı adayının belirleneceği ön seçim için ismi geçen adaylardan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kararını verdi.
Mansur Yavaş, CHP’de yapılacak ön seçime katılmama kararı aldı.
Yavaş bu kararını dün akşam CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptıkları üçlü zirvede Özel’e bildirdi.
Erken seçim çağrıları yapan CHP, adayını belirlemek için parti üyelerinin katılacağı bir ön seçimle adayını belirleme kararı almıştı. Adayın erken belirlenme kararını Mansur Yavaş doğru bulmamıştı. Türkiye’nin gündeminin yoksulluk olduğunu söyleyen Yavaş, “Bizim gündemimiz belli. Bu gündem dışında hiçbir şeyin tartışılmasından yana değilim” demişti. Yavaş, bu adım için erken olduğunu belirterek; “Aday belirlemenin çok erken olduğu düşüncesindeyim. Seçim tarihi belli değil” ifadelerini kullanmıştı.
İmamoğlu ise “Partimizin ortaya koyduğu eğilim tarihidir, bu demokratik bir devrimdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sürecinde ilk kez halk kendi partisinin adayını sandığa giderek seçme eğilimini ortaya koyma gayreti içindedir. Bu demokratik devrimi yürekten destekliyorum” diye konuşmuştu.
İmamoğlu, Yavaş’ın sözleriyle ilgili olarak da “Değerli Mansur Yavaş Başkanımızın bakışı, görüşü farklı olabilir. Yine de biz konuşuruz. Bunlar parti için meselelerdir. En doğru yolu buluruz. Bütün ellerimizin beraber havaya kalktığı süreci beraber tarifleriz, tariflemek zorundayız” açıklamasını yapmıştı.
Öte yandan dün CHP Genel Başkanı Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin paylaşımda bulunmuştu.
Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Birlikteyiz, hep birlikte olacağız. Hep beraber kazanacağız. Türkiye kazanacak.” ifadelerini kullandı.