Madenci yakınını tekmeleyen Yusuf Yerkel yeni göreve atandı

Soma maden faciası sırasında bir madenci yakınına tekme attığı görüntülerle kamuoyunun tepkisini çeken Yusuf Yerkel, UEFA heyetinde Türkiye'yi temsil edecek isimler arasında yer aldı.

yusuf yerkel habermeydan

Soma maden faciası sırasında bir madenci yakınına tekme attığı görüntülerle kamuoyunun tepkisini çeken Yusuf Yerkel, UEFA heyetinde Türkiye'yi temsil edecek isimler arasında yer aldı.

Madenci yakınını tekmeleyen Yusuf Yerkel yeni göreve atandı.

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma’daki maden faciasının ardından, bir madenci yakınını tekmeleyen görüntüleriyle gündeme gelen Yusuf Yerkel, UEFA HatTrick Komitesi Üyesi olarak görevlendirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye UEFA’nın 19 komitesinden 11’inde, 6 heyetinden ise 1’inde olmak üzere toplam 12 kişiyle temsil edilecek.

Yusuf Yerkel, bu isimler arasında UEFA HatTrick Komitesi Üyesi olarak yer aldı.

Soma Maden Faciası sonrası yaşanan tartışmalı tekme olayı nedeniyle dört yıl sonra kamuoyundan özür dilemiş olan Yerkel, “Bu hatalardan kendime düşen payı aldığımı ifade etmek isterim. Böyle bir olayda yer almamdan dolayı derin üzüntülerimi tekrar iletiyor, kamuoyundan özür diliyorum” demişti. Ocak 2022’de ise Frankfurt Başkonsolosluğu’na Ticaret Ataşesi olarak atanmıştı. Yerkel, 2024 Eylül ayında ise TFF’de göreve başlamıştı.

Türkiye’nin UEFA Komitelerindeki Temsilcileri:

Exit mobile version