Lodos Bodrum’u yıktı geçti: Evler ve iş yerleri sular altında kaldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün sabah saatlerinde başlayan kuvvetli lodos ilçede hayatı durdurdu. Sahile vuran dev dalgalar sebebiyle ev ve işyerleri sular altında kaldı.

bodrum lodos habermeydan

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün sabah saatlerinde meydana gelen ve öğleden sonra sağanak yağış ile birlikte kuvvetini arttıran şiddetli lodos sebebiyle turistik ilçede hayat durdu.

FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Saatteki hızı 70 kilometreyi aşan fırtına nedeniyle ilçeden Datça- Datça’dan Bodrum’a feribot seferleri yapılamadı. 24 saat önce yapılan uyarılarla birlikte balıkçı kayıkları limana demirlerken açıkta kalan tekneler karaya sürüklendi, maddi hasar meydana geldi. Açıkta olan teknelerin kaptanları ise bulundukları yerlerden balıkçı barınaklarına kaçtı. Bazı amatör balıkçı kayıkları ise demir tarayıp karaya sürüklendi.

DEV DALGALAR SAATLERCE EV VE İŞYERLERİNE VURDU

Kumbahçe Mahallesi ile Ortakent Mahallesi’nde sahile süratle gelen ve 10 metre yüksekliğe kadar çıkan dev dalgalar sebebiyle sahildeki ev, kafeterya, restoran ve oteller sular altında kaldı. Dalgalar Cumhuriyet Caddesi’ne kadar çıkarken sahildeki işyerlerinin masa ve sandalyeleri sulara karıştı. Deniz dalgalarla beraber 20 metre kadar içeriye girdi.

İlçede kuvvetli lodos sebebiyle evlerin güneş enerjilerinde, bazı işyerlerini çatılarında ve tabelalarında hasar oluştu. İlçede lodosun devam edeceği, akşam saatlerinde sağanak yağışın etkili olacağı bildirildi.

Exit mobile version