KPSS sonuçları açıklandı! KPSS tercihleri ne zaman başlayacak? KPSS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? KPSS tercihleri nasıl yapılır?

KPSS önlisans ve lisans sonuçlarının duyurulması üzerine tercih süreci hakkındaki sorular gündeme oturdu. İşte KPSS lisans, önlisans, ortaöğretim tercih tarihleri ve tercih kılavuzunun yayınlanacağı tarih...

osym kpss tercih habermeydan

KPSS tercihlerinde heyecanlı bekleyiş devam ediyor. KPSS önlisans ve lisans sonuçlarının açıklanmasının üzerine tercih kılavuzunun paylaşılmasını bekleyen memur adayları, tercih tarihleri için ÖSYM’den gelecek açıklamaları merak ediyor. KPSS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? İşte KPSS tercih tarihleri…

 

 

KPSS ÖN LİSANS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KPSS-2022/2: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme tercih başvuruları 21 Aralık’ta başlayıp 28 Aralık’ta sonlanacak.

TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

ÖSYM tarafından KPSS tercih kılavuzu şu an için yayımlanmadı. Kılavuzda Kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve şartları bulunacak. Kılavuzun yayımlanması için 2022 lisans, ön lisans ve ortaöğretim lise oturumu sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercihleri, ÖSYM tarafından paylaşılacak olan tercih kılavuzu kurallarına göre yapılacak. KPSS tercihleri ÖSYM’nin resmi sitesi, https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak yapılabilecek.

Exit mobile version