KIZILELMA İlk Kez Havalandı

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, ilk kez havalandı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kızılelma'nın ilk uçuşunu gerçekleştirdiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

kizilelma havalandi habermeydan

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA’dan yeni bir gelişme daha geldi. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kızılelma’nın uçuşunu videoya çekti. Videoyu sosyal medya üzerinden paylaşan Bayraktar “Daha fazla yerde tutamadık uçtu! Rabbimize şükürler olsun…” dedi. Bayraktar Kızılelma’nın 18 dakika süren ilk uçuşu Türk havacılık tarihinde yeni bir dönemin perdesini açtı.

Geleceğin muharebe konseptine yön verecek olan Kızılelma, 20 yıllık derin teknoloji birikimi ve tecrübesiyle geliştirildi. Bayraktar KIZILELMA özellikle kısa pistli gemilere iniş kalkış kabiliyetiyle muharebe sahasında devrim gerçekleştirecek bir platform olacak. Türkiye’nin inşa ettiği ve hâlihazırda seyir testlerini gerçekleştirdiği TCG Anadolu gemisi gibi kısa pistli gemilere iniş ve kalkış kabiliyetine sahip olacak şekilde geliştirilen Bayraktar KIZILELMA, bu yeteneği sayesinde denizaşırı görevlerde önemli rol üstlenecek. Bu kabiliyetiyle Mavi Vatan’ın korunmasında stratejik bir rol alacak. Agresif manevralarla hava-hava muharebesi icra edebilecek olan Bayraktar Kızılelma (MİUS), düşük radar kesitiyle güvenlik güçleri için güç çarpanı olacak.

Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı: “Ülkemiz havacılık tarihi için bir milat, %100 Baykar özsermayesi ile 2021 yılında başlayan Kızılelma projesinde ilk uçuşumuzu 1 yıl gibi rekor bir sürede tamamladık. Vatanımıza ve milletimize, kalbi Türkiye ile birlikte atan tüm coğrafyalara hayırlı olsun..”

Exit mobile version