Kılıçdaroğlu’ndan TBMM’ye gelen Erdoğan’a ilginç tepki!

28 Mayıs seçimleri sonrası, dün TBMM'de yeni dönem başladı. TBMM'nin yeni dönem açılışı için Meclis'e giriş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ayakta karşılanırken, Kemal Kılıçdaroğlu, ayağa kalkmadı.

Kilicdaroglundan TBMMye gelen Erdogana ilginc tepki habermeydan

Kılıçdaroğlu’ndan TBMM’ye gelen Erdoğan’a ilginç tepki!

Türkiye tarihi seçimleri geride bırakırken, siyasette hareketlilik devam ediyor. 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrasında milletvekilleri dün 28’inci Dönem 1’inci Yasama Yılı açılışında yemin etti. Dün TBMM Genel Kurulu toplandı. Toplantıyı “en yaşlı üye” sıfatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli yönetti.

TBMM Genel Kurulu’nda ilk olarak Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli yemin etti. Bahçeli’nin yeminin ardından “mazereti olan” milletvekilleri yemin etti. Daha sonra illerin alfabetik sıralamasına göre milletvekilleri kürsüden ant içti. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan da yemin törenini kendisine ayrılan locada takip etti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’e girişinde bir detay gözlerden kaçmadı. CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın locaya girişinde ayağa kalkmadı. Erdoğan ise Genel Kurul’daki milletvekillerini selamladı. Bu sırada CHP, İYİ Parti ve HDP’li milletvekillerinin ayağa kalkmadığı görüldü. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Erdoğan’ı ayakta karşıladı.

Törenden satır başları:

Öte yandan cezaevinde bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, tahliye edilmemesi nedeniyle yemin törenine katılamadı. Daha önce “Meclis yemin metninin doğru bir metin olduğunu düşünmüyoruz. Yemin metni değişmeli” ifadelerini kullanan HÜDAPAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, Meclis’te yemin etti. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu AKP’li Osman Gökçek, yemin metnini tek seferde okuyamadı.

 

 

Exit mobile version