Kılıçdaroğlu’ndan kurultay iddiasına cevap

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin yerel seçimlerde başarısız olması ve kurultaya gitmesi için kendisine yakın isimlerin çalıştığı iddialarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, bu iddialara "asparagas" diyerek cevap verdi.

kilicdaroglu habermeydan

Kılıçdaroğlu’ndan kurultay iddiasına cevap geldi.

38’inci Olağan Kurultay sonrasında, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin, CHP’nin yerel seçimlerde başarısız olması ve kurultaya gitmesi için çalıştığı iddiası ortaya atılmıştı.

Kılıçdaroğlu, bu iddialara gazeteci Fikret Bila’ya verdiği röportajda yanıt verdi. İddiaları “aspragas” olarak nitelendirerek, “Desteğim bütün adaylarımızın arkasındadır” vurgusu yaptı. Ayrıca, yerel seçimlerde mevcut 11 büyükşehir belediyesinin tekrar kazanılacağına inandığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun solun dünyadaki gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkan yardımcılığına seçilmesiyle ilgili sosyalist enternasyonal eleştirisi dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “Sosyalist enternasyonal üçüncü dünya ülkelerinin kontrolüne geçti” diyerek endişelerini dile getirdi.

Ayrıca, Kılıçdaroğlu sosyalist enternasyonalin eskisi gibi üretken olmadığını ve yeniden eski üretkenliğine dönmesi gerektiğini savunarak, aksi halde tamamen etkisiz bir kurum haline geleceğini ifade etti.

 

Exit mobile version