Kendisini HSK özel kalemi olarak tanıttı: Başsavcı makamlarında ağırlandı.
Hırsızlık suçundan kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan Furkan Devecioğlu’nun, kendisini Adalet Bakan Yardımcısı Can Tuncay’ın HSK’daki özel kalemi olarak tanıtarak çeşitli il ve ilçelerde başsavcılar ile kamu yöneticilerini ziyaret ettiği ortaya çıktı.
T24’ten Asuman Aranca’nın ulaştığı soruşturma dosyasına göre Devecioğlu, Fethiye ve Marmaris başsavcıları ile Marmaris Kaymakamı’nın makamında ağırlandı. Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya’nın, Can Tuncay’ın özel kalemi olduğunu düşündüğü Devecioğlu’nu tekne programına dahil ettiği, restoranda ağırladığı ve öğretmenevinde ücretsiz konaklamasını sağladığı belirtildi.
Olay, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Fatmagül Yörük’ün şüphelenerek araştırma yapması sonucu ortaya çıktı. Yapılan incelemede söz konusu kişinin Furkan Demirci değil, hakkında yakalama kararı bulunan Furkan Devecioğlu olduğu tespit edildi.
‘GELSİN TANIŞIR TEYİT EDERİZ’
Soruşturma dosyasındaki tutanağa göre, 29 Nisan’da Marmaris Kaymakamlığı’nı arayan ve kendisini Furkan Demirci’nin koruması olarak tanıtan Muhammet isimli kişi, Demirci’nin Kaymakam Nurullah Kaya ve Başsavcı Fatmagül Yörük’ü ziyaret etmek istediğini bildirdi.
Başsavcı Yörük’ün, Can Tuncay’ın özel kalem müdürünün farklı bir isim olduğunu söylemesine rağmen Kaymakam Kaya’nın, “Gelsin tanışır teyit ederiz” diyerek görüşmeyi kabul ettiği belirtildi.
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Devecioğlu’nun tekne programına katıldığı ve daha sonra restoranda Başsavcı Yörük ile de bir araya geldiği kaydedildi.
KENDİSİNİ HSK ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK TANITTI
Tutanağa göre Devecioğlu, Başsavcı Yörük’e kendisini “Adalet Bakan Yardımcısı Can Tuncay’ın HSK’daki özel kalem müdürü” olarak tanıttı.
Ayrıca meclis kadrosunda bulunduğunu, MHP milletvekili danışmanlığı yaptığını, kurumlar arası nakille geçici olarak Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda görevlendirildiğini söyledi.
Başsavcı Yörük’ün tutanağında, Devecioğlu’nun yemek sırasında sürekli kurul üyeleri, hakimler, savcılar ve siyasilerle yakın ilişkilerinden söz ettiği, bazı hakim ve savcılarla telefon görüşmeleri yaptığı ve Ankara Adliyesi’ndeki isimler ile görevlere son derece hakim olduğu kaydedildi.
BAŞSAVCININ ARAŞTIRMASIYLA ORTAYA ÇIKTI
Başsavcı Yörük’ün yaptığı araştırmada, Devecioğlu’nun Can Tuncay ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığı belirlendi.
Ayrıca Furkan Demirci adıyla tanıttığı kişinin aslında Furkan Devecioğlu olduğu ve hakkında hırsızlık suçundan kesinleşmiş 1 yıl 4 aylık hapis cezası nedeniyle yakalama kararı bulunduğu ortaya çıktı.
Bunun üzerine resen soruşturma başlatıldı. Devecioğlu ile birlikte hareket ettiği belirtilen Muhammet S. ve S.Y. hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara’da gözaltına alınan şüphelilerden Devecioğlu ile Muhammet S. tutuklandı.
Araştırmada, Marmaris’e kiralık araçla geldikleri ve aracın ön camında HSK ibareli araç kartı bulunduğu da tespit edildi.
‘CAN TUNCAY’IN HSK ÖZEL KALEM MÜDÜRÜYÜM DEDİM’
İfadesinde bir dönem MHP’den istifa eden eski milletvekili Hasan Basri Dönmez’in sivil danışmanlığını yaptığını ve Ülkü Ocakları’nda görev aldığını söyleyen Devecioğlu, çok sayıda hakim, savcı ve mülki idare amiri tanıdığını öne sürdü.
Hakimler ve Savcılar Kurulu’na zaman zaman gittiğini belirten Devecioğlu, “Protokol kapısından girdiğim için kimlik bırakmam” dedi.
Marmaris’teki görüşmede Başsavcı Fatmagül Yörük’e kendisini “Can Tuncay Bakanın HSK Özel Kalem Müdürü” olarak tanıttığını kabul eden Devecioğlu, ifadesinde, “Bu şekilde söylememin bir nedeni yoktu. Başsavcı hanıma yardımcı olmak istedim” dedi.
Devecioğlu, kendisini hiçbir zaman hakim, savcı ya da özel kalem müdürü olarak tanıtmadığını ve bu sıfatlarla maddi menfaat elde etmediğini de savundu.
EVİNDE MHP VE AKP KARTLARI BULUNDU
Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda Devecioğlu’nun evinde üzerinde “MHP Ankara İl Başkanlığı İl Yönetim Kurulu Üyesi” ibaresi bulunan tanıtım kartları ile “AK Parti Gençlik Kolları Başkanı” yazılı kartvizitler bulundu.
Cep telefonunda yapılan incelemede ise çok sayıda milletvekili, vali, hakim, savcı, başsavcı ve başsavcı vekilleriyle fotoğraf ve yazışmalarına rastlandığı belirtildi.
Yazışmalar arasında, “Muğla Cumhuriyet Başsavcısı, Fethiye Başsavcısı, Muğla Valisi beyefendiler ile beraber görüşme halindeyiz”, “Nedim abi Niğde Valisi oldu”, “Valimle beraberiz” ve “HSK’dayız Mevlüt Valimle” ifadelerinin yer aldığı kaydedildi.













