• Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda
    • İletişim
      • Gizlilik
      • Künye
      • Yayın İlkeleri
      • Hukuka Aykırılık
10 Mart 2026, Salı
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
No Result
Tüm Sonuçları Gör

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘net adaylık’ mesajı!

Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında açıklamada bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İsmim üzerinde bir mutabakat olursa itiraz etmeye hakkım olmaz" ifadelerini kullandı.

Yazar Habermeydan Editör
3 Şubat 2023
Kategori Gündem
A A
0
kilicdarogru habermeydan
PaylaşTweetle

Kılıçdaroğlu canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı.

Altılı masanın “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ne dair soruya cevap olarak Kılıçdaroğlu, altı liderin bir araya gelerek altına imza attığı metni iktidar olduklarında hayata geçireceklerini belirtti.

BENZER HABERLER

İkinci ara tatil ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ile birleşiyor mu?

İkinci ara tatil ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ile birleşiyor mu?

10 Mart 2026
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu kimdir?

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu kimdir?

10 Mart 2026

Cumhur İttifakı’ndan mutabakat metnine dair yapıcı bir eleştirinin gelmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Her şey burada var derseniz, her şey burada yok. Bu bir ortak mutabakat metni. Altı liderin bir araya gelip ‘Evet biz bunu yapacağız ve bunu hayata geçireceğiz.’ dedikleri güzel bir metin” dedi.

Altılı masanın mutabakat metninin “dışarıdan talimatla yazıldığı” iddiasının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Tek kelimesi bile değil. Milli deniliyorsa işte milli metin budur. Her alanda Türkiye’nin çıkarlarını önceleyen bir metindir. Neresi dışarıdan? Söylesinler ‘Şurasını dışarıdan aldınız’ diye.” açıklamasını yaptı.

Metinde savunma sanayisine dair bilgilerin de yer aldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

*Savunma sanayisi iktidar, muhalefet hepimizin üzerine titremesi gereken bir sanayi dalı. Damat İkitelli’de fabrikayı kurarken o fabrikaya ilk giden genel başkan benim.

*Rahmetli babasıyla oturup bir sabah kahvaltısı yapan benim. Ekibiyle fotoğraf çeken kişi benim.

*Karşılaştıkları zorlukları bana anlattılar. O zorlukların aşılması için çaba harcayan benim. Niye ben kapatayım savunma sanayisini, niye yok edeyim?”

Kılıçdaroğlu, “Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı kazandığı takdirde masanın liderleriyle nasıl çalışacak?” sorusuna şu yanıtı verdi:

*Gene aynı şekilde, beraber, birlikte ve istişareyle çalışacağız. Adı divan mı olur, istişare kurulu mu olur, ne olursa olsun adı hiç önemli değil ki.

*Önemli olan şu, devlet bir kişiye teslim edilmeyecek. Sorun mu var? Oturacağız, konuşacağız.

*Devletin işini sadece altı lider yapacak değil. Altı lider işin felsefesini, stratejisini, siyasetini oluşturacak. Alttaki liyakatli kadrolar da gereğini yapacak.

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayının parti rozeti takıp takmayacağına ilişkin soruyu Kılıçdaroğlu, şöyle yanıtladı:

*İçinde bulunduğumuz ortam, bir parti sorunu olmaktan çoktan çıkmış. Partilerin, bizim sorunumuz. Altı lider olarak, Türkiye’nin sorunları var ve biz bunu çözmek zorundayız.

*Olayı bir parti olayı şeklinde tanımlarsanız bu iş yürümez. Olay, bir Türkiye olayıdır. Biz Türkiye’yi ayağa kaldırmak için zaten yola çıktık. Birlikte yola çıktık, beraberiz, bir yuvarlak masa etrafındayız. Rozet Türkiye rozetidir.

Kılıçdaroğlu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiaları üzerine, iki lider arasındaki görüşmelerin kamuoyuna yansıtılmasını doğru bulmadığını ifade etti.

“BU GÖREVİ YAPMAK ONURLU BİR ŞEYDİR”

Altı liderin, bir araya gelerek bir mutabakat çerçevesinde cumhurbaşkanı adayını belirleyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, 13 Şubat’taki toplantıya ilişkin şu bilgileri verdi:

*Gündemi Temel Bey belirliyor. Her toplantıda gündemi ev sahibi olan genel başkan belirler. Ev sahibi olan genel başkan liderler arasında birinci turunu yapar, ön görüşmeleri yapar.

*Sonra bunu biraz daha olgunlaştırır, ikinci turunu yapar. İkinci tur sonunda da toplantının gündemini belirler. Biz o gündeme göre arkadaşlarımızla görüşürüz, tartışırız ve liderler toplantısına katılırız.

“Temel Bey masaya aday teklifi olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu getirirse sizin yanıtınız ne olur?” sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, “Mutabakat olması lazım. Mutabakat olmadan bir karar almayı asla doğru bulmam. Zaten öyle bir karar çıkmaz. Benim itiraz etmeye hakkım yok. Diyelim ki ismim üzerinde mutabakat oldu elbette bu görevi yapmak onurlu bir şeydir. ‘Neden benim adımı ileri sürüyorsunuz?’ diye özel bir itirazım olmaz. Zaten bu işin doğasına aykırı olur. Mutabakatın dışına çıkmak olur o zaman” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“SAYIŞTAY’A GİDECEĞİM”

*Gerçekten Sayıştay’a gideceğim. Uzmanlar bir rapor hazırladı. Türkiye’nin 418 milyar dolar parasının hiç edildiğini biliyoruz. Bütçenin denetlendiği kurum Sayıştay.

*Bu kurum 85 milyonun hassasiyetini dikkate alması lazım. Bizim ödediğimiz vergiler nerelere harcandı? Bunu denetleyen kurum Sayıştay’dır. Sayıştay’ın raporlarında 418 milyar doların nasıl harcandığını görmemiz lazım.

*Bizim elimizdeki raporlarla karşılaştıracağız. İktidar rahatsız olduğu için raporlar makaslanıyor. 14 Mayıs’tan sonra yolsuzluğun rakamlarını görmek istiyoruz. 418 milyar dolar 85 milyar vatandaşımızın parasıdır.

*Kul hakkı yendiyse onu takip etmek zorundayız. Ben tek başıma bulmayacağım o işin uzmanları bulacak. Bedeli ne olursa olsun 418 milyar doları alıp bu ülkenin parasını kasaya koyacağız.

“HASAR TESPİT KOMİSYONU KURACAĞIZ”

*Bütün bu kurumların başına liyakatli olanı getireceğiz. Durum ve hasar tespit komisyonu kuracağız. Rakamların doğru dürüst bilinmediği bir Türkiye gerçeği var. Bürokratlar görevlendirilecek ve bize gerçek bir Türkiye rakamı verin diyeceğiz.

*Veriler olmadan kararlar alamazsınız. Devlet bilgiyle, birikimle yönetilir. Devletin kurumlarının liyakatli olmasına önem vereceksiniz. Devlette liyakat vardır, siyasette yoktur. Ekonomide de adalet olmalı. Adaletin toplumun her alanında olmalı bizim de hedefimiz bu zaten.

“SOYGUN DÜZENİ VAR!”

*Ne gücü var bu parlamentonun? AK Partili vekiller ellerini kaldırıp indiriyor. Yanlışı görüyorlar ama bir dönem daha milletvekili olmak için böyle yapıyorlar.

*TMSF, Canikli ile ilişki kurduktan sonra oradaki yolsuzluklar ne savcı tarafından soruşturulabilir, ne mahkemede kovuşturulabilir. Böyle kanun çıkardılar. AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum.

*Siz rüşvet soruşturulmasın diye kanun çıkaran siyesi partiye nasıl oy veriyorsunuz? İlkokula giden çocuk bile bu kadarı olmaz der. Soygun düzeni var. 418 milyar dedik biz bulduk ama belki çok daha fazla.

SÖZCÜ’NÜN MANŞETİNE DEĞİNDİ

*Bugün Sözcü Gazetesi’nin manşeti var Erzurum’da insanlar insanlar eksi beş derecede et kuyruğunda. O havza özel ekonomi bölgesi ilan edilecek.

*Burası canlı hayvan et ürünleri konusunda orta doğu ve Kafkasların en büyüğü olacak. Et üretiminde bereketli bir coğrafya insanların eksi bilmem kaç derecede gidip et kuyruğuna girmesine enden olursa bir sorunumuz var demektir. Bugüne kadar hep AK Partiye poy verdiler, yeter desinler artık.

*İnsanlar bu işin içinden iktidarı değiştirerek çıkabilir. Türkiye savruluyor. Bakanla ne yapıyorlar! Vatandaşa verdiğiniz istikbal eksi derecelerde et kuyruğuna gir diyor.

*Hayatın gerçeğini görmüyorlar. Hayatın gerçeğini bu et kuyruğuna girenler görüyor. Havuz medyası kamu kurumlarının verdikleri ilanlarla besleniyorlar.

*Bunların tirajları da göstermelik. Söyledim gerçek tirajları çıkarın ortaya. Namuslu bir denetim komisyonu gelsin baksın bu gazetelerin tirajlarına. Ona göre BİT’ten ilan alsınlar.

PaylaşTweetlePinGönder

Bu Haberler İlginizi Çekebilir

İkinci ara tatil ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ile birleşiyor mu?

İkinci ara tatil ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ile birleşiyor mu?

Yazar Editör Habermeydan
10 Mart 2026
0

İkinci ara tatil ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ile birleşiyor mu? Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimine göre ikinci dönem ara tatili 16 Mart 2026...

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu kimdir?

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu kimdir?

Yazar Editör Habermeydan
10 Mart 2026
0

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu kimdir? Son dönemde kamuoyunda sıkça merak edilen isimlerden biri olan Hamza Aydoğdu, akademik kariyeri ve kamu yönetimindeki görevleriyle dikkat çekiyor. Eğitimden bürokrasiye uzanan kariyeri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüşmesine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüşmesine ilişkin açıklama

Yazar Editör Habermeydan
10 Mart 2026
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüşmesine ilişkin açıklama. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, diplomasi kapısının açılmasına ihtiyaç olduğunu, Türkiye’nin bunu sağlamak için çaba harcadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’a...

Siber Suçlarla Mücadele Operasyonlarında 360 Şüpheli Yakalandı

Siber Suçlarla Mücadele Operasyonlarında 360 Şüpheli Yakalandı

Yazar Editör Habermeydan
10 Mart 2026
0

Siber Suçlarla Mücadele Operasyonlarında 360 Şüpheli Yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, MASAK ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince...

Please login to join discussion

HABER AKIŞI

İkinci ara tatil ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ile birleşiyor mu?
Gündem

İkinci ara tatil ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ile birleşiyor mu?

10 Mart 2026
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu kimdir?
Gündem

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu kimdir?

10 Mart 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüşmesine ilişkin açıklama
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüşmesine ilişkin açıklama

10 Mart 2026
Siber Suçlarla Mücadele Operasyonlarında 360 Şüpheli Yakalandı
Gündem

Siber Suçlarla Mücadele Operasyonlarında 360 Şüpheli Yakalandı

10 Mart 2026
Sanayi üretimi yıllık yüzde 1,8 azaldı
Gündem

Sanayi üretimi yıllık yüzde 1,8 azaldı

10 Mart 2026
Haber Meydan

Türkiye ve dünya gündeminin kalbi burada atıyor! Haber Meydan ile haber niteliği bulunan tüm gelişmeleri anlık olarak takip edin.

E-Mail Adresimiz: info(@)habermeydan.com

Habermeydan.com bünyesinde yayınlanan yazılı veya görsel içerikler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanım Koşulları ve Alıntı Şartları'nı okuyunuz.

Ak Parti’den emekli ikramiyesi ve bedelli askerliğe zam açıklaması

Ak Parti’den emekli ikramiyesi ve bedelli askerliğe zam açıklaması

3 Mart 2026
Berk Oktay ve Yıldız Çağrı Atiksoy boşanıyor mu?

Berk Oktay ve Yıldız Çağrı Atiksoy boşanıyor mu?

7 Ağustos 2025
Survivor Adem Kılıçcı Kimdir? Adem Kılıçcı Daha Önce Şampiyon Oldu Mu?

Survivor Adem Kılıçcı Kimdir? Adem Kılıçcı Daha Önce Şampiyon Oldu Mu?

17 Şubat 2025

İkinci ara tatil ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ile birleşiyor mu?

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüşmesine ilişkin açıklama

Siber Suçlarla Mücadele Operasyonlarında 360 Şüpheli Yakalandı

Sanayi üretimi yıllık yüzde 1,8 azaldı

Ivana Sert oğlu Ateş ile Dubai’den Türkiye’ye geri döndü

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.

No Result
Tüm Sonuçları Gör
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
    • Kullanım Koşulları
  • Hukuka Aykırılık Bildirimi
    • Yayın İlkeleri
  • İletişim

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.