• Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda
    • İletişim
      • Gizlilik
      • Künye
      • Yayın İlkeleri
      • Hukuka Aykırılık
11 Temmuz 2026, Cumartesi
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
No Result
Tüm Sonuçları Gör

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘net adaylık’ mesajı!

Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında açıklamada bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İsmim üzerinde bir mutabakat olursa itiraz etmeye hakkım olmaz" ifadelerini kullandı.

Yazar Habermeydan Editör
3 Şubat 2023
Kategori Gündem
A A
0
kilicdarogru habermeydan
PaylaşTweetle

Kılıçdaroğlu canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı.

Altılı masanın “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ne dair soruya cevap olarak Kılıçdaroğlu, altı liderin bir araya gelerek altına imza attığı metni iktidar olduklarında hayata geçireceklerini belirtti.

BENZER HABERLER

İstanbul’da toplu ulaşım için yeni düzenlemeler yapılıyor

15 Temmuz’da bazı raylı sistem hatlarında ulaşım ücretsiz olacak

11 Temmuz 2026
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Gözler Sözlü Sınav Takviminde

Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Gözler Sözlü Sınav Takviminde

11 Temmuz 2026

Cumhur İttifakı’ndan mutabakat metnine dair yapıcı bir eleştirinin gelmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Her şey burada var derseniz, her şey burada yok. Bu bir ortak mutabakat metni. Altı liderin bir araya gelip ‘Evet biz bunu yapacağız ve bunu hayata geçireceğiz.’ dedikleri güzel bir metin” dedi.

Altılı masanın mutabakat metninin “dışarıdan talimatla yazıldığı” iddiasının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Tek kelimesi bile değil. Milli deniliyorsa işte milli metin budur. Her alanda Türkiye’nin çıkarlarını önceleyen bir metindir. Neresi dışarıdan? Söylesinler ‘Şurasını dışarıdan aldınız’ diye.” açıklamasını yaptı.

Metinde savunma sanayisine dair bilgilerin de yer aldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

*Savunma sanayisi iktidar, muhalefet hepimizin üzerine titremesi gereken bir sanayi dalı. Damat İkitelli’de fabrikayı kurarken o fabrikaya ilk giden genel başkan benim.

*Rahmetli babasıyla oturup bir sabah kahvaltısı yapan benim. Ekibiyle fotoğraf çeken kişi benim.

*Karşılaştıkları zorlukları bana anlattılar. O zorlukların aşılması için çaba harcayan benim. Niye ben kapatayım savunma sanayisini, niye yok edeyim?”

Kılıçdaroğlu, “Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı kazandığı takdirde masanın liderleriyle nasıl çalışacak?” sorusuna şu yanıtı verdi:

*Gene aynı şekilde, beraber, birlikte ve istişareyle çalışacağız. Adı divan mı olur, istişare kurulu mu olur, ne olursa olsun adı hiç önemli değil ki.

*Önemli olan şu, devlet bir kişiye teslim edilmeyecek. Sorun mu var? Oturacağız, konuşacağız.

*Devletin işini sadece altı lider yapacak değil. Altı lider işin felsefesini, stratejisini, siyasetini oluşturacak. Alttaki liyakatli kadrolar da gereğini yapacak.

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayının parti rozeti takıp takmayacağına ilişkin soruyu Kılıçdaroğlu, şöyle yanıtladı:

*İçinde bulunduğumuz ortam, bir parti sorunu olmaktan çoktan çıkmış. Partilerin, bizim sorunumuz. Altı lider olarak, Türkiye’nin sorunları var ve biz bunu çözmek zorundayız.

*Olayı bir parti olayı şeklinde tanımlarsanız bu iş yürümez. Olay, bir Türkiye olayıdır. Biz Türkiye’yi ayağa kaldırmak için zaten yola çıktık. Birlikte yola çıktık, beraberiz, bir yuvarlak masa etrafındayız. Rozet Türkiye rozetidir.

Kılıçdaroğlu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiaları üzerine, iki lider arasındaki görüşmelerin kamuoyuna yansıtılmasını doğru bulmadığını ifade etti.

“BU GÖREVİ YAPMAK ONURLU BİR ŞEYDİR”

Altı liderin, bir araya gelerek bir mutabakat çerçevesinde cumhurbaşkanı adayını belirleyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, 13 Şubat’taki toplantıya ilişkin şu bilgileri verdi:

*Gündemi Temel Bey belirliyor. Her toplantıda gündemi ev sahibi olan genel başkan belirler. Ev sahibi olan genel başkan liderler arasında birinci turunu yapar, ön görüşmeleri yapar.

*Sonra bunu biraz daha olgunlaştırır, ikinci turunu yapar. İkinci tur sonunda da toplantının gündemini belirler. Biz o gündeme göre arkadaşlarımızla görüşürüz, tartışırız ve liderler toplantısına katılırız.

“Temel Bey masaya aday teklifi olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu getirirse sizin yanıtınız ne olur?” sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, “Mutabakat olması lazım. Mutabakat olmadan bir karar almayı asla doğru bulmam. Zaten öyle bir karar çıkmaz. Benim itiraz etmeye hakkım yok. Diyelim ki ismim üzerinde mutabakat oldu elbette bu görevi yapmak onurlu bir şeydir. ‘Neden benim adımı ileri sürüyorsunuz?’ diye özel bir itirazım olmaz. Zaten bu işin doğasına aykırı olur. Mutabakatın dışına çıkmak olur o zaman” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“SAYIŞTAY’A GİDECEĞİM”

*Gerçekten Sayıştay’a gideceğim. Uzmanlar bir rapor hazırladı. Türkiye’nin 418 milyar dolar parasının hiç edildiğini biliyoruz. Bütçenin denetlendiği kurum Sayıştay.

*Bu kurum 85 milyonun hassasiyetini dikkate alması lazım. Bizim ödediğimiz vergiler nerelere harcandı? Bunu denetleyen kurum Sayıştay’dır. Sayıştay’ın raporlarında 418 milyar doların nasıl harcandığını görmemiz lazım.

*Bizim elimizdeki raporlarla karşılaştıracağız. İktidar rahatsız olduğu için raporlar makaslanıyor. 14 Mayıs’tan sonra yolsuzluğun rakamlarını görmek istiyoruz. 418 milyar dolar 85 milyar vatandaşımızın parasıdır.

*Kul hakkı yendiyse onu takip etmek zorundayız. Ben tek başıma bulmayacağım o işin uzmanları bulacak. Bedeli ne olursa olsun 418 milyar doları alıp bu ülkenin parasını kasaya koyacağız.

“HASAR TESPİT KOMİSYONU KURACAĞIZ”

*Bütün bu kurumların başına liyakatli olanı getireceğiz. Durum ve hasar tespit komisyonu kuracağız. Rakamların doğru dürüst bilinmediği bir Türkiye gerçeği var. Bürokratlar görevlendirilecek ve bize gerçek bir Türkiye rakamı verin diyeceğiz.

*Veriler olmadan kararlar alamazsınız. Devlet bilgiyle, birikimle yönetilir. Devletin kurumlarının liyakatli olmasına önem vereceksiniz. Devlette liyakat vardır, siyasette yoktur. Ekonomide de adalet olmalı. Adaletin toplumun her alanında olmalı bizim de hedefimiz bu zaten.

“SOYGUN DÜZENİ VAR!”

*Ne gücü var bu parlamentonun? AK Partili vekiller ellerini kaldırıp indiriyor. Yanlışı görüyorlar ama bir dönem daha milletvekili olmak için böyle yapıyorlar.

*TMSF, Canikli ile ilişki kurduktan sonra oradaki yolsuzluklar ne savcı tarafından soruşturulabilir, ne mahkemede kovuşturulabilir. Böyle kanun çıkardılar. AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum.

*Siz rüşvet soruşturulmasın diye kanun çıkaran siyesi partiye nasıl oy veriyorsunuz? İlkokula giden çocuk bile bu kadarı olmaz der. Soygun düzeni var. 418 milyar dedik biz bulduk ama belki çok daha fazla.

SÖZCÜ’NÜN MANŞETİNE DEĞİNDİ

*Bugün Sözcü Gazetesi’nin manşeti var Erzurum’da insanlar insanlar eksi beş derecede et kuyruğunda. O havza özel ekonomi bölgesi ilan edilecek.

*Burası canlı hayvan et ürünleri konusunda orta doğu ve Kafkasların en büyüğü olacak. Et üretiminde bereketli bir coğrafya insanların eksi bilmem kaç derecede gidip et kuyruğuna girmesine enden olursa bir sorunumuz var demektir. Bugüne kadar hep AK Partiye poy verdiler, yeter desinler artık.

*İnsanlar bu işin içinden iktidarı değiştirerek çıkabilir. Türkiye savruluyor. Bakanla ne yapıyorlar! Vatandaşa verdiğiniz istikbal eksi derecelerde et kuyruğuna gir diyor.

*Hayatın gerçeğini görmüyorlar. Hayatın gerçeğini bu et kuyruğuna girenler görüyor. Havuz medyası kamu kurumlarının verdikleri ilanlarla besleniyorlar.

*Bunların tirajları da göstermelik. Söyledim gerçek tirajları çıkarın ortaya. Namuslu bir denetim komisyonu gelsin baksın bu gazetelerin tirajlarına. Ona göre BİT’ten ilan alsınlar.

PaylaşTweetlePinGönder

Bu Haberler İlginizi Çekebilir

İstanbul’da toplu ulaşım için yeni düzenlemeler yapılıyor

15 Temmuz’da bazı raylı sistem hatlarında ulaşım ücretsiz olacak

Yazar Habermeydan Editör
11 Temmuz 2026
0

15 Temmuz'da bazı raylı sistem hatlarında ulaşım ücretsiz olacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bazı raylı sistem hatlarında ücretsiz ulaşım sağlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi...

Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Gözler Sözlü Sınav Takviminde

Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Gözler Sözlü Sınav Takviminde

Yazar Editör Habermeydan
11 Temmuz 2026
0

Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Gözler Sözlü Sınav Takviminde. Adalet Bakanlığı'nın 2026 yılı kapsamında gerçekleştireceği 15 bin personel alımı için başvuru sürecinin sona...

Meteoroloji’den Hafta Sonu Hava Durumu Uyarısı: 2 İl İçin Kuvvetli Sağanak, Güneydoğu’da 42 Derece Bekleniyor

Meteoroloji’den Hafta Sonu Hava Durumu Uyarısı: 2 İl İçin Kuvvetli Sağanak, Güneydoğu’da 42 Derece Bekleniyor

Yazar Editör Habermeydan
11 Temmuz 2026
0

Meteoroloji'den Hafta Sonu Hava Durumu Uyarısı: 2 İl İçin Kuvvetli Sağanak, Güneydoğu'da 42 Derece Bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonuna ilişkin güncel hava durumu tahminlerini paylaştı. Yeni rapora...

Çankaya Belediyesi’ne Operasyon: Başkan Hüseyin Can Güner Dahil 36 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı

Çankaya Belediyesi’ne Operasyon: Başkan Hüseyin Can Güner Dahil 36 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı

Yazar Editör Habermeydan
11 Temmuz 2026
0

Çankaya Belediyesi'ne Operasyon: Başkan Hüseyin Can Güner Dahil 36 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı. Ankara'da Çankaya Belediyesi'ne yönelik geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyon...

Please login to join discussion

HABER AKIŞI

İstanbul’da toplu ulaşım için yeni düzenlemeler yapılıyor
Gündem

15 Temmuz’da bazı raylı sistem hatlarında ulaşım ücretsiz olacak

11 Temmuz 2026
İspanya, Belçika’yı 2 golle geçip turladı!
Spor

İspanya, Belçika’yı 2 golle geçip turladı!

11 Temmuz 2026
11 Temmuz 2026 günlük burç yorumları
Magazin

11 Temmuz 2026 günlük burç yorumları

11 Temmuz 2026
Emily Ratajkowski yeni kitabını duyurdu
Magazin

Emily Ratajkowski yeni kitabını duyurdu

11 Temmuz 2026
Demet Şener ve Tolga Arman’ın ayrılık sebebi belli oldu
Magazin

Demet Şener ve Tolga Arman’ın ayrılık sebebi belli oldu

11 Temmuz 2026
Haber Meydan

Türkiye ve dünya gündeminin kalbi burada atıyor! Haber Meydan ile haber niteliği bulunan tüm gelişmeleri anlık olarak takip edin.

E-Mail Adresimiz: info(@)habermeydan.com

Habermeydan.com bünyesinde yayınlanan yazılı veya görsel içerikler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanım Koşulları ve Alıntı Şartları'nı okuyunuz.

Can Emlak Cihangir’ın Sahibi Yalçın Bayazıtlı 'dan Büyük Vurgun!

Can Emlak Cihangir’ın Sahibi Yalçın Bayazıtlı ‘dan Büyük Vurgun!

27 Nisan 2026
İstanbul’da 2022’de 126 ton sahte içki ele geçirildi

İstanbul’da 2022’de 126 ton sahte içki ele geçirildi

8 Ocak 2023
Midtylland 2-2 Fenerbahçe

Midtylland 2-2 Fenerbahçe

31 Ocak 2025

15 Temmuz’da bazı raylı sistem hatlarında ulaşım ücretsiz olacak

İspanya, Belçika’yı 2 golle geçip turladı!

11 Temmuz 2026 günlük burç yorumları

Emily Ratajkowski yeni kitabını duyurdu

Demet Şener ve Tolga Arman’ın ayrılık sebebi belli oldu

Manifest’in Hilal Yelekçi’si rahatsızlandı konsere ara verildi

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.

No Result
Tüm Sonuçları Gör
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
    • Kullanım Koşulları
  • Hukuka Aykırılık Bildirimi
    • Yayın İlkeleri
  • İletişim

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.