Kemal Kılıçdaroğlu’ndan alkol zammı açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alkollü içeceklere yapılan yüzde 22,3'lük zammı "zulüm" olarak değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "6 ay sonra vergileri yeniden düzenleyerek, çözeceğim önemli meselelerimizden biri de bu meseledir" dedi.

kilicdaroglu alkol zammina tepki habermeydan

Son dönemde enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra alkollü içeceklere ve sigaraya gelen ÖTV zammının oranı yüzde 22,3 oldu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yapılan zamma tepki gösterdi.

Yapılan zamları hayat tarzına müdahale olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Alkollü içeceklere yapılan zamlar yıldırmadır, zulümdür. Devlet, bir hayat tarzını kuşatamaz, taciz edemez, rahatsız edemez. Devlet her hayat tarzını korur. 6 ay sonra vergileri yeniden düzenleyerek, çözeceğim önemli meselelerimizden biri de bu meseledir” dedi.

Türkiye’deki alkol politikalarının somut neticesi olan Türkiye’nin kaçak içki cennetine çevrilmesini ve bir ürüne 2,5 kat vergi uygulanması eleştiren Devletin Alkol Politikalarını İzleme Platformu, “Alkoldeki fahiş vergi yaşam tarzı müdahalesidir” diyerek imza kampanyası başlatmıştı.

Exit mobile version