CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs’a doğru olan 10 günlük süreçte yeni stratejisini açıkladı ve çeşitli mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu’nun amacı, seçimlere yaklaşırken seçmenlere güven vermek ve desteklerini sağlamak olarak belirlendi.
Kılıçdaroğlu’nun mesajları, güçlü liderlik, istikrar ve değişim üzerine odaklandı. Seçmenlere, Türkiye’nin yönetiminde sağlam bir liderlik ve istikrarın önemini vurguladı. Ayrıca ülkenin ekonomik zorluklarına karşı çözüm önerilerini dile getirdi ve adil bir ekonomik sisteme olan bağlılığını vurguladı.
Kılıçdaroğlu’nun ilk turda yüzde 5.2 oranında oy alan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile görüşmesi ise bir taraftan bekleniyor. Bu görüşme, politik bir diyalog ve fikir alışverişi platformu olarak değerlendirilebilir. İki aday arasındaki görüşmenin amacı, farklı perspektifleri anlamak, ortak noktaları bulmak ve kamuoyuna olumlu bir mesaj vermek olabilir. Bu tür görüşmeler, demokratik bir seçim sürecinin bir parçası olarak görülebilir ve çeşitli siyasi aktörler arasında diyalogun teşvik edilmesine yardımcı olabilir.
Seçimin ikinci tura kalmasıyla birlikte, dikkatler Sinan Oğan’a yönelmiş durumda ve hangi ittifaka daha yakın duracağı merak ediliyor. Sinan Oğan’ın ilk turda yüzde 5.2 oranında oy alması bu konuda önemli bir faktör.
Millet İttifakı ve ATA İttifakı arasındaki temaslar ise devam ediyor. Bu temaslar çerçevesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Sinan Oğan’ın yarın itibarıyla bir görüşme yapması beklentiler arasında yer alıyor.
İlk temas, seçim günüyle başladı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan’ı telefonla arayarak tebrik etti. Kılıçdaroğlu, “Bu kadar oy alacağınızı tahmin etmiyordum” şeklinde ifadeler kullandı. Bu şekilde ilk temas kuruldu.
Sonraki günlerde ise Millet İttifakı ile ATA İttifakı arasında alt düzeyde temaslar gerçekleştirildi. Sonrasında ise dün de altılı masa toplantısı gerçekleştirildi. O altılı masa toplantısında Sinan Oğan ile görüşmenin olması yönünde karar alındı ve bu doğrultuda da dün akşam saatlerinde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sinan Oğan ile görüştü. Bu görüşme talebi de Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün’den geldi. Bu görüşme Feramuz Üstün’ün ofisinde gerçekleşti ve üçlü bir görüşme oldu.
Feramuz Üstün o görüşmeyi şöyle değerlendirdi; ‘3 saat sürdü ve ben ümitliyim. Memleket için en doğru kararı verecektir Sinan Oğan’ ifadelerini kullandı.
Yarın için de artık Kemal Kılıçdaroğlu ile Sinan Oğan’ın görüşmesi bekleniyor. Çünkü zaten Sinan Oğan kararını 19 Mayıs’ta açıklayacağını söylemişti. Bugün de böyle bir görüşme olmasını beklemiyoruz. Bu nedenle gözler de artık yarına çevrilmiş durumda. Yarın Kılıçdaroğlu ve Oğan görüşmesi olması bekleniyor.














