Kayseri’de 6 dakikada 3 deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre Kayseri'de saat 14.47'de meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından 4,4 ve 4,3 büyüklüklerinde iki sarsıntı daha oldu.

kayseri deprem habermeydan

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın verilerine göre Kayseri’de Kayseri’nin İncesu ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem yaşandı. Saat 14.47’de gerçekleşen deprem 12.8 km derinlikte gerçekleşti. Depremler birçok şehirde hissedilirken AFAD Başkanı Yunus Sezer, “An itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.” ifadelerini kullandı. Diğer taraftan deprem uzmanı Süleyman Pampal, canlı yayınında, “Bu büyüklükteki depremler ilk kez oluyor değil. Zaten deprem olma ihtimali olan bir yer burası. 7 ve üzerindeki depremler bu fay zonu üzerinde mümkün.” dedi.

Diğer taraftan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı.

DAKİKALAR SONRA İKİNCİ DEPREM

AFAD verilerine göre Kayseri’nin Hacılar ilçesinde 4.4 şiddetinde bir sarsıntı daha kaydedildi.

4.3 ŞİDDETİNDE ÜÇÜNCÜ BİR DEPREM

İlk depremden dakikalar sonra bölgede saat 14.53’te bir sarsıntı daha kaydedildi. AFAD depremin şiddetini 4.3 olarak açıkladı.

AFAD verilerine göre, İncesu merkezli sarsıntı, yerin 6,95 kilometre derinliğinde oldu.

AFAD BAŞKANI: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

AFAD Başkanı Yunus Sezer: “Kayseri ilimiz İncesu ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır.
Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz olası olumsuz bir duruma karşın hazır durumdadır. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım” dedi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: EKİPLERİMİZ SAHADA

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da depremler nedeniyle şu an için olumsuz durum olmadığını belirterek, “İncesu belediye başkanımız ve bazı muhtarlarımız ile görüştüm. An itibariyle olumsuz bir durum gözükmüyor. Ekiplerimiz sahada. Rabbim her türlü afetlerden bizleri korusun” açıklamasında bulundu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ilk tespitlere göre bir olumsuzluk görünmediğini, birimlerin saha kontrol çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

“7 ÜZERİNDEKİ DEPREMLER MÜMKÜN”

Canlı yayınında açıklama yapan Deprem Uzmanı Süleyman Pampal, Kayseri’de gerçekleşen depremleri değerlendirdi. Türkiye’de her an her yerde depremin olabileceğini ifade eden Pampal, “Türkiye’nin önemli fayının orta kesimlerinden biri bu. Tuz Gölü fayı da yıkıcı Deprem yaratma kapasitesine sahip. Tuz Gölünün de doğu ucunda depremler oluyor. Maalesef bu Doğu Anadolu Fayı üzerinde yaşadığımız 3 depremin dışında bu. Bu farklı bir fayın üzerinde. Bundan sonra da olabilir. Bu büyüklükteki depremler ilk kez oluyor değil. Zaten deprem olma ihtimali olan bir yer burası. 7 ve üzerindeki depremler bu fay zonu üzerinde mümkün.” dedi.

MARMARA’YI ETKİLER Mİ?

‘Kayseri’de yaşanan depremler Marmara’yı etkiler mi? sorusuna da cevap veren Pampal, “Marmara depremini tetikleme ihtimali yok. Kırılmaya hazır Yedisu fayı var, enerji biriktiriyor. Kırılacaksa orası kılır dedik, bunu söylemeye devam ediyoruz. Ama Marmara’yla hiçbir ilgisi yok.” dedi.

Exit mobile version