Kartalkaya otel yangını davasına 22 Eylül’de devam edilecek: Faciadan yeni görüntüler ortaya çıktı

Bolu’nun Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta meydana gelen ve 78 kişinin yaşamını yitirdiği, 133 kişinin yaralandığı yangına ilişkin davada bir sonraki duruşma 22 Eylül 2025 Pazartesi günü görülecek.

kartalkaya davasi basladi habermeydan

Kartalkaya otel yangını davasına 22 Eylül’de devam edilecek.

Kartalkaya otel yangını davasına 22 Eylül’de devam edilecek.

Bolu’nun Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta meydana gelen yangında 78 kişi yaşamını yitirmiş, 133 kişi yaralanmıştı. Yangına ilişkin davada, aralarında otelin sahibi, yöneticileri ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 32 sanıktan 19’u tutuklu, yargılama süreci ise 22 Eylül 2025 Pazartesi günü devam edecek. Duruşma, özel olarak oluşturulan Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu’nda görülecek.

İlk duruşma ve ara kararlar

Davanın ilk duruşması 7 Temmuz’da başlamış ve 10 gün boyunca sanık savunmaları alınmıştı. Yangında hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralananlar ve taraf avukatları da beyanda bulunmuştu. Mahkeme, 17 Temmuz’da açıkladığı ara kararda, tutuksuz sanık itfaiye eri İrfan Acar’ın tutuklanmasına; mutfak personeli tutuklu sanık Faysal Yaver’in ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vermişti.

22 Eylül’deki duruşmada taraflar, cumhuriyet savcısının celse arasında mahkemeye sunduğu 21 sayfalık mütalaaya karşı beyanda bulunacak. Mütalaada, bilirkişi ve adli raporlara dayanılarak yangının çıkış şekli ve süreci detaylandırılmış, 10 sanık hakkında iddianamedeki ceza istemlerinde değişiklikler yapılmıştı.

Ceza taleplerinde detaylar

Mütalaada, tutuklu sanıklardan otelin sahibi Halit Ergül, şirketin genel müdürü Emir Aras, Gazelle Otel Genel Müdürü Ahmet Demir ve otelin muhasebe müdürü Kadir Özdemir hakkında, 78 kez “olası kastla öldürme” suçundan 1950’şer yıl, “olası kastla kasten yaralama” ve “olası kastla nitelikli mala zarar verme” suçlarından ise 178 yıl 582’şer aya kadar hapis cezası talep edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülener ve İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun’un aynı suçlardan 1950’şer yıl ile 176 yıl 570’şer aya kadar, itfaiye eri Acar’ın ise 1950 yıl ile 172 yıl 546 aya kadar hapsi istendi.

Diğer yandan, şirket yönetim kurulu üyeleri ve otel çalışanları için de bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezaları talep edildi. İl Özel İdaresi görevlileri için ise 2 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası öngörüldü. Tutuksuz sanık mutfak görevlisi Enver Öztürk’ün beraati istendi.

Yangından yeni görüntüler ortaya çıktı

Davanın soruşturma dosyasına eklenen yeni görüntüler, yangının başladığı restoran, lobi, pastane, kayak odası, açık ve kapalı otopark ile personel ve depo girişlerini kapsıyor. Kayıtlarda, insanların binadan kaçış anları, personel odalarının uyarılar sonrası hızla boşaltılması ve yangın sırasında yapılan tahliyeler detaylı şekilde görülüyor.

Otel genel müdürü Emir Aras ve ailesinin yangının başlamasından kısa süre sonra odalarını terk ettiği anlar ve otel yetkilileriyle telefon görüşmeleri de kameralarca kaydedildi. Lobi, çamaşırhane, depo, spa, mini club ve otopark alanlarındaki güvenlik kamerası görüntüleri, yangının boyutunu gözler önüne seriyor.

Denetçiler hakkında soruşturma izni

Yangının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, otelin son denetimini yapan kontrolörler hakkında yargı tarafından incelenmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na soruşturma izni verilmesini sağladı.

22 Eylül’deki duruşmada, tüm bu detaylar mahkeme huzurunda tekrar ele alınacak ve sanıklar ile avukatlarının mütalaaya karşı beyanda bulunmaları bekleniyor.

Exit mobile version