Karabük Üniversitesi’nde Hastalık Alarmı! Birçok öğrenci HPV ve HIV belirtileriyle hastanelere başvurdu

Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası'nda Afrikalı öğrencilerle cinsel birliktelik yaşayan Türk erkek ve kız öğrencilerin ‘itirafları’ gündem oldu.

Karabuk Universitesinde Hastalik Alarmi habermeydan

Karabük Üniversitesi’nde Hastalık Alarmı! Birçok öğrenci HPV ve HIV belirtileriyle hastanelere başvurdu.

Karabük Üniversitesi’nde yabancı öğrenci krizi yaşandığına ilişkin iddialar gündemde bomba etkisi yarattı. Üniversiteye ait bir itiraf sayfasında paylaşılan çarpıcı mesajlar, toplumda büyük yankı uyandırdı. Instagram’daki ‘Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası’ isimli hesapta siyah öğrencilerle cinsel birliktelik yaşayan Türk erkek ve kadın öğrencilerin ‘itirafları’ gündem oldu. Kimi HPV kimi de HIV şüphesiyle hastaneye gittiğini anlattı.

Yeniçağ’ın haberine göre, Karabük Üniversitesi’nde 98 farklı ülkeden 12 bin yabancı öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerin ise yaklaşık 6 binini Afrika’nın farklı ülkelerinden gelen öğrenciler oluşturuyor. İddiaya göre Karabük’te eğitim gören Afrikalı öğrencilerle cinsel birliktelik yaşayan Türk erkek ve kız öğrenciler hastalık kaptı. Cinsel birliktelik yaşan Türk öğrenciler HPV ve HİV şüphesiyle hastaneye gitti.

Öğrencilerin İtirafları

Bazı öğrenciler, genital bölgede ortaya çıkan belirtilerle acil tıbbi yardım arayışında olduklarını belirtirken, diğerleri yaşadıkları utanç nedeniyle hastaneye gidemediklerini açıkladılar. Ancak, bir öğrenci, hastaneye gittikten sonra yaşadığı korku ve utanç dolu anları paylaşarak diğerlerine uyarılarda bulundu.

Karabük Üniversitesi’nde yaşanan bu olaylar, gençler arasında ciddi sağlık endişelerine yol açarken, aynı zamanda korunmasız cinsel ilişkinin risklerini bir kez daha gündeme getirdi.

Rektörden Açıklama

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Hasan Solmaz şunları söyledi: “Bunlar sadece iddia. Birileri birkaç gündür üniversite üzerinden Karabük’ü karalamak için çaba içerisindeler. İnsanlar karalama yapıyorlar, yalan şeyler söylüyorlar sonra bunu ‘ispat et’ diyor. Normalde iddia edenin ispat etmesi lazım. Bu bir iddia, öyle bir şey yok”

Sağlık Bakanlığı’nın ve Karabük İl Sağlık Müdürlüğü’nün gerekli görmesi halinde HIV ve HPV iddialarıyla ilgili açıklama yapacağını ifade eden Solmaz, okulda yabancı öğrencilerle Türk öğrenciler arasında da okulda hiçbir problem olmadığını söyledi. Solmaz, “Burası huzurlu bir yer. Yani, üniversite olarak şehir olarak da huzurlu bir yer. Herhalde birileri bunu değiştirmek istiyor. Bu yanlış bir davranış. 104 ülkeden öğrencimiz var ve bu öğrencilerimizin birbiriyle geçinmeleri çok güzel” dedi.

Exit mobile version