Kar yağışı uyarısı! 5 gün sürmesi bekleniyor

Meteoroloji kar ve sağanak uyarısı yaptı. 4 şehirde sağanak uyarısı yapılırken, bir şehirde karla karışık yağmur bekleniyor. Önümüzdeki 5 gün, İstanbul dahil, farklı şehirlerde sıcaklıklar düşecek.

kar yagisi habermeydan

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporuna göre; birkaç şehirde kuvvetli sağanak ve kar yağışı bekleniyor.

Meteorolojiden alınan tahmin raporlarına göre, kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Osmaniye, Ordu, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Samsun’un doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Ardahan’ın yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Batı kesimlerde mevsim normallerinin 5-8 derece, diğer yerlerde 2-4 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, yurdun güney kesimlerinde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Sis ve pusu uyarısı

Marmara ile Kuzey kesimlerde, sabah ve gece saatlerinde, sis ve pus hadisesi bekleniyor. Ulaşımda olabilecek olumsuzlar başta olmak üzere çeşitli olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

5 gün kar yağışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün paylaştığı hava durumu raporuna göre, önümüzdeki 5 gün boyunca birçok bölgelerde yağmur ve sis bekleniyor. Yüksek bölgelerde ise karla karışık yağmur tahmin ediliyor. Sıcaklıklar ise yüksek oranda düşecek. İstanbul dahil soğuk hava etkisini gösterecek.

Exit mobile version