Kamu borçlarına yapılandırma 50 milyar TL’yi geçti

Kamu borçlarına yapılandırma başvuruları sürüyor. 1,5 milyon mükellefin yapılandırma için başvurduğu, 1,6 milyarlık tahsilat yapıldığı duyuruldu.

Kamu borclarina yapilandirma 50 milyar TLyi gecti habermeydan

Kamu borçlarına yapılandırma 50 milyar TL’yi geçti. Kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi geçtiğimiz ay TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmıştı.

13 Mart’ta yürürlüğe giren yasayla birlikte başta vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenecek borçlar olmak üzere çok sayıda kurumun alacağı yapılandırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şu ana kadar 1,5 milyon mükellefin yapılandırma başvurusu yaptığı belirtilen açıklamada, toplam yapılandırmanın 50 milyar liranın üzerine çıktığı ve 1,6 milyar liralık tahsilat yapıldığı duyuruldu.

Yapılandırmadan yararlanmak için başvuru süresi 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Yapılandırmadan yararlanmak için başvuru süresi 31 Mayıs tarihinde sona eriyor.

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.

Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dahil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek.

Exit mobile version