Kahramanmaraş’ta Afet ve Köy Konutu Temel Atma Töreni

Kahramanmaraş'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile temel atma töreni düzenlendi. Temeli atılan konutların 1 yıl içerisinde teslim edileceği duyuruldu.

Afet ve Koy Konutu Temel Atma Toreni habermeydan

Kahramanmaraş’ta Afet ve Köy Konutu Temel Atma Töreni düzenlendi. Çadır ve konteyner kentlerin yanı sıra vatandaşlar için kalıcı konutların temelleri atılıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde, sözleşmesi imzalanan 46 bin 327 konutun 17 bin 902’sinin temelleri atıldı. Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta Pazarcık Depremi Sonrası 17902 Afet ve Köy Konutu İlk Temel Atma Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

”Depremin, selin, heyelanın yıktığını biz yeniden yaptık ve yapacağız. Yıkılan her binamızı yeniden yaparak konutuyla, iş yeriyle, okuluyla, hastanesiyle şehirlerimizi inşa ederek Türkiye Yüzyılı’na yürüyoruz. Toprağa verdiğimiz canlarımızın hatırasını ebediyen yaşatırken onlara layık olmak için daha çok çalışacağız. Deprem evlerimizi yıkmış, canımızı yakmış olabilir ama bu felaket Türkiye Yüzyılı hayalimizi asla elimizden alamayacak.”

KAHRAMANMARAŞ’TAKİ CAN KAYBI 12 BİN 307

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İki büyük depremin yanı sıra, sayıları 20 bine yaklaşan artçı sarsıntılar bile tek başına karşılaştığımız felaketin büyüklüğünü göstermeye yeterlidir. Kahramanmaraş’ta can kaybımız 12 bin 307” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜK HEDEFLERE YÖNELECEĞİZ

”Her musibet daha büyük atılımların basamağı haline getirerek yolumuza devam ediyoruz. Deprem felaketi karşısında da aynısını yapacağız. Toprağa verdiğimiz canların hatırasına ebediyen kalbimizde yaşatırken onlara layık olmak için hep birlikte daha çok çalışacak, daha iyi mücadele edecek daha büyük hedeflere yöneleceğiz. 14 Mayıs’a da böyle hazırlanacağız.”

GECE GÜNDÜZ DEPREMZEDELERİN YANINDAYIZ

”Kahramanmaraş’ta 600 bine yakın vatandaşa barınma imkanı sağladık. Kamu kurumlarımızda, sivil toplum kuruluşlarımızda gece gündüz depremzedelerin yanındayız. Belediyelerimizin katkısıyla esnaf ve sanatkarlarımız için binlerce dükkandan oluşan konteyner çarşılar tesis ediyoruz.”Ayrıca törene katılarak konuşma yapan MHP Genel Başkanı Bahçeli, katılımcıların ramazan ayını tebrik ederek, “Mübarek ramazan ayının bu ilk gününde bereketli bir havada, bereketli adımların atıldığı bir sırada söz almak ve sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Her türlü felaketi ortadan kaldıracak, yıkımlara son verecek, yeniden Kahramanmaraş’ta edelerin mutlu bir hayat yaşaması için adımların atıldığı bir ortamda mübarek ramazanınızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise 6 Şubat’ta sadece Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya değil tüm Türkiye’nin yıkıldığını, herkesin yüreğinin yandığını söyledi.

 

Exit mobile version