Kahramanmaraş ve Kayseri’de artçı depremler

Kahramanmaraş ve Kayseri'de artçı sarsıntılar meydana gelmeye devam ediyor.

deprem habermeydan 3

‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırılan Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra bölgede saat 17.39’da 4.5 şiddetinde deprem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın merkez üssünü Onikişubat ilçesi olarak saptadığı deprem, yerin 9.88 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Hafif hissedilen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Aynı bölgede saat 17.49’da 4,1’lik bir deprem daha meydana geldi.

AFAD’dan alınan bilgiye göre peş peşe 2 depremde merkez üssü Kayseri’nin İncesu ilçesinde oldu. İlk gerçekleşen 4.4 büyüklüğündeki deprem yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. İncesu ilçesindeki 2. deprem ise 4 şiddetinde meydana geldi. Yerin 6.9 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin ardından ilk bilgilere göre olumsuz bir ihbarın olmadığı öğrenilirken, AFAD ekipleri saha çalışmasını sürdürüyor.

“Artçı sarsıntılar en az 1 yıl devam edecek”

Prof. Dr. Şükrü Ersoy yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘Ağır hasarlı binalar var. Bunlar bir deprem olmadan bile yıkılabilir. Ki böyle depremlerde yıkılabilir uzak durmak gerekiyor. En az 1 yıl devam edecek artçı sarsıntılar. Arada yükselebilir ancak giderek azalacak. Büyüklük 6’ya kadar çıkabilir. Eninde sonunda rahatlayacak biraz sabır. Deprem bölgesinin dışında bile deprem haberleri bir deprem ülkesi olduğu için bizi şaşırtmaz. Depreme hazırlıklı olmalıyız. Bunu bir paranoyaya çevirmemek gerekiyor. Beş ayda olması gereken deprem sayısı 20 günde yaşandı. Bunlar beklenebilecek şeyler.

 

Exit mobile version