Jandarma okulları sınavlarında FETÖ şüphesi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 2012, 2014 ve 2015'teki Jandarma Astsubay Temel Kursu ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu sınavlarında, 'aday numarası kodlama yöntemi' ile yapılan usulsüzlüğü ortaya çıkardı. Sınavları bu yöntemle geçen 7 bin 4 FETÖ şüphelisi tespit edildi.

Feto Habermeydan

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçlarını Soruşturma Bürosu, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) askeri sınav sorularını sızdırmasına ilişkin soruşturmayı detaylı incelemeye aldı. Jandarma Astsubay Temel Kursu (JATEK) ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) sınavlarına yoğunlaştı.

FETÖ mensuplarının mülakat sınavlarını sorunsuz şekilde geçmesi için “aday numarası kodlama yöntemi” geliştirdiği belirlendi. Buna göre mülakat sınavlarına giren FETÖ örgüt elemanlarının aday numaralarının bazı rakamları farklı olsa dahi rakamların toplamının aynı değeri verdiği belirlendi. Mülakat komisyonunu FETÖ örgütü astsubay adaylarını bu şekilde seçiyordu. Araştırmada bunu farkeden Başsavcılık  2012’deki Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu mülakatında 1.920 kişi, 2014’teki Jandarma Astsubay Temel kursu mülakatında 2.972 kişi 2015’deki Jandarma Astsubay Temel Kursu ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu mülakatlarında ise 2.112 kişinin haksız yere sınavları geçtiklerini tespit etti.

Başsavcılık tespit edilen 7 bin 4 şüphelinin bilgilerini liste haline getirip, haklarında adli işlem yapılması için 81 ilin başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

Exit mobile version