Jandarma Genel Komutanlığı, 7 bin 500 Uzman Erbaş Alımı İlanı Açtı!

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 7 bin 500 uzman erbaş alacağına dair ilan Resmi Gazete'de yayımlandı!

jandarma

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı; Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine 7500 uzman erbaşın alınacağını açıkladı. Resmi Gazete‘de yayımlanan ilanda, Jandarma bünyesinde çalışabilecek farklı iş kolları için farklı başlıklarda ilanlar olduğu da tespit edildi. Jandarma içerisindeki kadro eksiğinin tamamlanma yöntemi olarak öne çıkarılan bu ilanda; ülkenin herhangi bir bölgesinde görev alma ihtimali mevcut. Uzun bir aradan sonra yüksek bir kadroyla alım yaptığı görülen Jandarma Genel Komutanlığı; ülkedeki işsizlik sorununun çözümü için önemli oranda katkı sağlamış olacak.

Resmi Gazete’deki ilanda, jandarma uzman erbaş olarak işe alınacakların özellikleri hakkında da bilgiler paylaşıldı. Askerliğini jandarma olarak tamamlamış veya tamamlamamış herkesin başvurabileceği belirtilirken; ihtiyaca dair bir görevlendirme sistemi olacağı da açıklandı. Kontenjanın önemli bir bölümü yalnızca jandarmalık yapacak uzman erbaşlara ayrılmış durumda. 6605 jandarmanın uzman erbaş olarak işe başlayabileceği alım sürecinde; diğer kontenjanlarda ise oldukça spesifik mesleklerin olduğu görülmekte.

Sözleşmeli uzman erbaş olarak iş başı yapacak diğer jandarma askerlerinden beklenen hususlar ise; sivilde veya jandarma er – erbaş oldukları dönemde yaptıklarıyla alakalı olacak. 11 at bakıcısı, 14 bot serdümeni, 250 sıhhiyeci, 200 muharebe eri, 10 havacılık, 400 nitelikli lojistik elemanı ve 10 bando elemanı alınacak. Bu alt branşlarda başvuru yapan askerler de, tıpkı ana kontenjanda başvuranlarda olduğu gibi bir bekleme ve mülakat sürecinden geçecek. Sözleşmeli uzman erbaş olmasına karar verilenler ise, belirlenen tarihler kapsamında göreve başlayacak.

Uzman Erbaş Alımı Başvuruları Ne Zaman?

2023 yılında göreve başlaması planlanan 7500 uzman erbaş ilanı için başvuru süreci; bugün (12 Eylül) itibarıyla resmen başladı. Jandarma Genel Komutanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan detaylarda, son başvuru tarihinin ise 26 Eylül 2022 olduğu öğrenildi. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi internet sitesindeki Personel Temin sayfasından yapılacak başvurular, e-devlet şifresiyle tamamlanabilecek. Bugünden itibaren sisteme girecek ve başvuru yapacak er ve erbaşlar için belirlenen kriterler; yine Jandarma Genel Komutanlığı’nın kaynaklarında açıklandı.

Uzman Erbaş Alımı Başvuru Kriterleri

Uzman erbaş olarak Jandarma bünyesine katılacaklar için belirlenen şartlardan ilki; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak. Askerliğini yapmamış olanların da burada askerlik görevlerini tamamlayacak olması, bu şartı zorunlu hale getirmekte.

İkinci şart ise, her adayın KPSS puanı elde etmiş olması. Ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunlarının başvurabildiği bu ilanda; her adayın en az 50 puan alabilmiş olması gerekmekte. Alınan puanın ise en erken 2020’de alınmış olması şartı bulunmakta. Ayrıca her adayın bu ilan kapsamında yalnızca 1 tercih hakkı mevcut.

7500 uzman erbaşın alımında yaş şartı da bulunuyor. 1 Ocak 2022 tarihi baz alınarak belirlenen yaş sınırında; 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemek şartları belirtiliyor. İlanın şartlarına göre; en genç adayın 1 Ocak 2003 doğumlu, en yaşlı adayın ise 1 Ocak 1995 doğumlu olması gerekmekte. Bu tarihler arasında doğan her genç erkek başvuru hakkına sahip.

Askerlik yapmış olma şartı aranmayan ilanda; askerlik esnasında başvuran er ve erbaşlar için de bir şart bulunmakta. Birlik komutanlarınca düzenlenen nitelik belgesini ibraz etmesi gereken er ve erbaşlar, bu belgede en az 80 yeterlilik puanı elde etmiş olmalı.

Exit mobile version