İzmir’de 4,9 büyüklüğünde deprem!

İzmir'in Buca ilçesinde sabahın erken saatlerinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

cami izmir habermeydan

İzmir’in Buca ilçesinde, saat 03.29’da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre deprem 4.9 büyüklüğündeydi. Şiddetli sarsıntı çevre il ve ilçelerden hissedildi. AFAD depremin derinliğini 14.47 km olarak açıkladı.

Buca depreminde bir cami minaresi yıkıldı. Panikle atlayan 3 kişi yaralandı, aralarından 1 kişinin durumu şimdilik ağır.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İzmir’de meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. “Gece yarısı saat 03.29 civarında 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 14.4 kilometre derinliğinde oldu; hem İzmir hem de Ankara’daki ilgili bölümlerimiz değerlendirmelerini yaptılar. Atlamak suretiyle 3 yaralı vatandaşımız var. Birisinin durumu ağır, şu anda geldiği andan beri müdahalesi yapılıyor. Hastanelere 31 vatandaşımız panik sebebiyle başvurdular. Bunların 3’ü şu an tedavi altında, 1’i yoğun bakımda” şeklinde duyurdu.

Deprem sonrası İzmir Konak’ta minaresi yıkılan camiyi inceleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yapı stokunu gördükten sonra bir kez daha oturup İzmir hakkında hep beraber değerlendirme yapmak lazım” dedi.

Bakan Soylu, meydana gelen deprem sonrası İzmir’e gitti. Konak’ta bulunan bir cami minaresinin yıkılması sebebiyle bölgede bulunan Soylu; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AFAD yetkilileri ile incelemelerde bulundu, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sundu.

Cami incelemesi sırasında açıklama yapan Soylu, “Bu yapı stokunun bir an önce değişmesi lazım. Allah muhafaza böyle bir yapı stokunda İzmir’de beklenen bir depremle karşılaşırsak anlaşılıyor ki daha sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz. Daha büyük, içimizi acıtacak, ülkemizi üzecek sorunlar ve maliyetler oluşturabilir. Bu açıdan buradaki yapı stokunu gördükten sonra bir kez daha oturup İzmir hakkında hep beraber değerlendirme yapmak lazım” diye konuştu.

 

Cami minaresinde hasar

Soylu, Twitter üzerinden paylaştığı açıklamada, “İzmir Buca’da saat 03.29’da gerçekleşen 4,9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. İki vatandaşımız panikle atlama sonucu yaralanmış, bir cami minaresinde de hasar meydana gelmiştir.” ifadesini kullandı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’den açıklama

Vali Köşger açıklamasında, “Kıymetli İzmirliler, öncelikle geçmiş olsun. 4,9 büyüklüğünde olduğu ifade edilen Buca merkezli depremde ilimizde Konak’ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Tekrar geçmiş olsun” dedi.

AFAD’dan artçı açıklaması

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir’de meydana gelen deprem sonrası artçıları açıkladı. Açıklamada, saat 03.29’da meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası 04.30’a kadar en büyüğü 2,4 olmak üzere 13 artçı sarsıntı meydana geldiğini bilgisi verildi.

Bakan Kurum’un açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depreme ilişkin “Ekiplerimiz şu ana kadar bir cami minaresindeki hasar dışında olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadı” dedi.

Bakan Kurum, “Güzel İzmir’imize geçmiş olsun. Ekiplerimiz şu ana kadar bir cami minaresindeki hasar dışında olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadı. Tüm kurumlarla koordineli bir şekilde süreci yakından takip ediyoruz” şeklinde sosyal medya paylaşımında bulundu.

Exit mobile version