İYİ Parti’de kurultay günü! Akşener son kez kürsüde

İYİ Parti’de yeni genel başkanın belirleneceği 5. Olağanüstü Kurultay bugün gerçekleşiyor. Kurultayda açıklamalarda bulunan Meral Akşener, duygusal bir veda konuşması yaparak, 'Bugün emaneti devretme günü' dedi.

iyi parti de kurultay gunu habermeydan

İYİ Parti’de kurultay günü…

İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda genel başkanlık için Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz yarışıyor. Kongrede tüzük gereği genel başkanlık seçiminde 1311 delegenin salt çoğunluğu aranıyor. Beş adaydan birinin ilk turda 656 oy alması gerekiyor. Hiçbir aday bu sayıya ulaşamazsa seçim ikinci tura kalacak ve yine salt çoğunluk aranacak. Eğer hiçbir aday seçimlerde salt çoğunluğa ulaşamazsa en çok oyu alan 2 aday 3. tura kalacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultayda yaptığı duygusal veda konuşmasında, “Bugün bu kürsüden son kez konuşuyorum. Bugün emaneti devretme günü” dedi. Akşener, 30 yılda yaşadığı zorlukları ve tehditleri hatırlatarak, kişisel çıkarının olmadığını ve hiçbir zaman tehdide, baskıya eyvallah etmediğini vurguladı. Akşener, İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana tek başına mücadele ettiğini ve her zaman ilkelerinden taviz vermediğini belirtti. Ayrıca, diğer genel başkan adaylarına başarılar diledi ve seçimin Türkiye için hayırlı olmasını temenni etti.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da gerçekleşen kongreye seyirci alınmazken, organizasyon komitesi bu karara salon kapasitesini işaret ederek yanıt verdi. Dışarıdan müdahale iddialarına ise İYİ Parti’nin herhangi bir makam veya kuruluşun vesayetine veya müdahalesine müsaade etmediği cevabı verildi.

Exit mobile version