İYİ Parti lideri Akşener Altılı Masa’ya nasıl döndü

Cuma günü CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ortak Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesini veto eden İYİ Parti lideri Meral Akşener, sunduğu şartın kabul edilmesinin ardından yeniden masaya döndü.

Aksener Altili Masaya nasil dondu habermeydan

Tüm Türkiye’ye Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı toplantıyı merakla bekliyordu. Millet İttifakı’nın saat 14.00’te yapılması planlanan toplantısı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etmesinin ardından ertelendi. Yoğun görüşme trafiği sonrası Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın toplantısı öncesi son dakika görüşme kararı aldı. Görüşmenin ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı İmamoğlu ve Yavaş’ın yardımcı olacakları konusunda mutabakat sağlandı.

Buna göre, Akşener Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yeni kabinede yer alacaklarının ilan edilmesi durumunda Millet İttifakı’na geri döndü.

Saadet Partisi Genel Merkezi’ndeki Millet İttifakı toplantısına ilk olarak DEVA partisi Genel Başkanı Ali Babacan geldi. Babacan’ın ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Saadet Partisi Genel Merkezi’ne geldi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da Saadet Partisi Genel Merkezi’ne geldi. Uysal’ı da Karamollaoğlu karşıladı. Uysal’ın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Saadet Partisi’ne geldi. Karamollaoğlu tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu’nun girişi sırasında “Halkın gururu Kılıçdaroğlu” sloganı atıldı. Saadet Partisi Genel Merkezi’ne son olarak İYİ Parti Lideri Meral Akşener geldi.

 

Exit mobile version