İYİ Parti Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için oy birliği ile grup kararı aldı

İYİ Parti TBMM Grubu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin grup kararı aldı.

IYI Parti2 habermeydan

İYİ Parti Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için oy birliği ile grup kararı aldı.

YSK’nın 14 Mayıs için hazırladığı seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuru süresi sona erdi.

Yasaya göre Kılıçdaroğlu’nun aday olabilmesi için CHP’nin grup kararı yeterli oluyor ancak Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın ortak adayı olması nedeniyle İYİ Parti’nin de grup kararı alması yönünde bir beklenti ortaya çıkmıştı. TBMM İYİ Parti Grubu, 14 Mayıs’ta 28’inci dönem milletvekili seçimi ile beraber yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili toplandı. Toplantıda, oy birliği ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı adayı olarak Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bildirilmesi kararı alındı. Toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın ile İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu katılmadı.

Grup toplantısı çıkışında açıklama yapan Tatlıoğlu, “İYİ Parti, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığına aday olması konusunda bir grup kararı almıştır ve bu sürecin gereğini yapmaktadır. Grup kararımızdır” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version