İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tüm olanları açıkladı

Meral Akşener, ilk kez o toplantıya ilişkin yaşananları anlattı. Akşener "Hepsiyle görüşüp anlaşmışlar. Son sözü bana bıraktılar ve kabul etmezsem gidebileceğimi söylediler" dedi.

Meral Aksener tum olanlari acikladi habermeydan

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tüm olanları açıkladı. Akşener, Altılı Masa’dan çekildiği o son toplantıda yaşananları anlattı. Toplantının gergin geçtiğini aktaran Akşener, o güne kadar hiçbir şekilde Kemal Bey ya da başkası Cumhurbaşkanı adayı ismi konuşulmamıştı. O gün masaya oturduk. Kılıçdaroğlu’nun diğer genel başkanlarla konuşup anlaştığını ve herkese kendi ismini telaffuz ettirdikten sonra son sözün kendisine bırakıldığını, kabul etmemesi durumunda da kapının gösterildiğini açıkladı.

Kendisine söz geldiğinde anketlerde Yavaş ve İmamoğlu’nun çıktığını, ama istenirse bir kamuoyu araştırması yapılabileceğini dile getirdiğini aktaran Akşener, ”Sn Kılıçdaroğlu kabul etmedi bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı. Kendi adaylığının bugün ortak bir yazılı açıklamayla duyurulmasını talep etti. Ben de partime sormadan böyle bir karar veremem dedim. Siz imzalamayın o zaman biz imzalarız duyururuz deyince ben masadan kalkayım o halde dedim. Siz bilirsiniz dedi. Ali Bey tansiyonu düşürmek için araya girdi. Ve aday isminde değil ama adaylık konusunda bir mutabakata varıldığına dair bir metne imza atıldı” dedi.

Exit mobile version