İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı davasında karar alındı

İstanbul'un İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı terör saldırısına karıştığı iddia edilen Ahlam Albashir'in de aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılandığı davada karar verildi.

istiklal caddesi bombali saldiri habermeydan

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı davasında karar alındı.

Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen bombalı terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetmiş, 99 kişi yaralanmıştı. Ahlam Albashır’ın da aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılandığı davada karar verildi.

Mahkeme heyeti, Ahlam Albashır’ı “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” suçundan ve 6 kişiye karşı “Kasten öldürme” suçundan toplam 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca Albashır, “Kasten öldürmeye teşebbüs” ve “Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak” suçlarından toplam bin 794 yıla kadar hapis ve 22 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Albashır’a “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan ise hüküm kurulmadı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Ahlam Albashır’ın aralarında tutuklu sanıklardan bir kısmı duruşma salonunda, bir kısmı da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada sanık avukatları da hazır bulundu. Duruşmada son sözü sorulan Ahlam Albashır, suçlamaları kabul ederek cezayı kabul ettiğini belirtti. Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek beraatlerini talep ettiler.

İddianamede, saldırının PKK/KCK silahlı terör örgütünün Suriye uzantısı YPG/PYD/SDG tarafından planlandığı ve gerçekleştirildiği belirtiliyor. Ahlam Albashır’ın el yapımı bombayı bıraktığı ve yakalandığı ifade ediliyor. Ayrıca, Albashır’ın ve diğer sanıkların örgüt tarafından özel eğitime tabi tutularak Türkiye’ye gönderildiği iddia ediliyor.

İddianamede, Ahlam Albashır için 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 949 yıl 6 aydan 3 bin 9 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, firari sanık örgüt elebaşlarından Cemil Bayık’ın da aralarında bulunduğu diğer şüpheliler için benzer cezalar isteniyor. Eylemi gerçekleştiren 36 sanık hakkında çeşitli suçlardan cezalandırılmaları talep ediliyor.

Exit mobile version