İstanbul’dan Muş’a cenaze götüren otobüs çamurlu yola saplandı.
İstanbul’dan Muş‘un Bulanık ilçesine cenaze götüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs, Varto ilçesine bağlı Kayalıkale köyü yakınlarındaki stabilize yolda çamura saplandı.
Otobüsün içinde bulunan vatandaşlar iterek otobüsü kurtaramayınca, çevrede bulunan köylülerden yardım istendi. Köyden gelen traktör, halatla otobüsü kurtarıp, asfalt yola kadar çekti.
Akçatepe köylülerinden Nevzat Yüksel, yağış nedeniyle yolun adeta bataklığa dönüştüğünü belirterek, 7 yıldan beri köylere ulaşımın sağlandığı bu yol stabilize halden kurtarılmadı. Yağışın olduğu aylarda köyün yolu çamurdan geçilmediğini belirten Yüksel, “Çamura batan otobüsü traktör yardımıyla kurtardık. Köylerine gitmekte bulunan bazı sürücüler de otobüsün çamura batmasından dolayı yolda kaldılar. Bu yolun bir an evvel yapılmasını istiyoruz” dedi.