İstanbul’daki uyuşturucu soruşturmasında yeni gözaltı…
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan sosyal medya fenomeni Enes Batur, yurt dışından döndüğü sırada havalimanında gözaltına alındı.
Batur, “uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti”, “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma” ve “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak” suçlamalarıyla gözaltına alındı. İşlemlerinin devam ettiği bildirildi.
Soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara, Muğla ve Yalova’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 11 kişi ise, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’ndaki ifade işlemlerinin ardından Adli Tıp Kurumu’nda kan ve saç örneklerini verdikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
